• 100 переглядів
Картопляне пюре з маслом і молоком

Найулюбленіший гарнір за всіма правилами - ніколи не набридне! Картопляне пюре традиційно готується з маслом і молоком. Воно підходить до будь-якого гарячого - м'яса, риби, птиці, субпродуктів. Пюре дуже люблять і діти, і дорослі. Головне, дотриматися деяких нюансів, щоб воно стало повітряним і смачним.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити картопляне пюре з вершковим маслом і молоком? Підготуйте продукти. Картоплю візьміть сортів, що добре розварюються, саме з такої вийде найсмачніше пюре. Молоко підійде будь-якої жирності. До вибору масла поставтеся з усією серйозністю - беріть якісне, без рослинних домішок, таке, що відповідає ДСТУ.
Крок 2
Картоплю добре помийте під проточною водою зі щіткою, потім очистіть від шкірки. Наріжте великі бульби на кілька частин - так вони швидше зваряться. Складіть картоплю в каструлю і залийте чистою холодною водою. Краще використовуйте фільтровану або бутильовану воду - від неї не буде присмаку, притаманного воді з-під крана. Вода має повністю покрити картоплю. Беріть більшу каструлю - вода буде активно кипіти.
Крок 3
Поставте каструлю з картоплею варитися на середній вогонь. Щойно вода закипить, зменшіть вогонь так, щоб вона кипіла, але не википала з каструлі. Посоліть картоплю за смаком. Варіть її 20-30 хвилин, залежно від сорту та розміру шматочків. Готовність перевірте ножем - він легко проткне картоплину.
Крок 4
Злийте з картоплі всю воду. Розімніть її за допомогою товкушки. На цьому етапі не вийде зробити однорідне пюре, оскільки в ньому немає рідини.
Крок 5
У сотейник покладіть олію, залийте її молоком. Нагрійте його до кипіння й одразу гарячим почніть вливати в м'яту картоплю. Якщо в пюре влити холодне молоко, то воно стане сірим, в'язким і несмачним. Обов'язково грійте його перед додаванням. Вливайте молоко з маслом невеликими порціями, добре розминаючи картоплю.
Крок 6
Ось зараз пюре почне ставати однорідним. Що більше ви його будете розминати, то легшим воно буде. Я б не радила збивати пюре міксером на цьому етапі - воно також стане в'язким. Густоту пюре регулюйте молоком, що вливається. За потреби закип'ятіть ще трохи. Я люблю пюре середньої густоти, хтось віддає перевагу більш рідкому - вибирайте самі.