• 62 переглядів
Омлет ситний сніданок нашвидкуруч

Простий, швидкий і смачний сніданок для всієї родини! Омлет залишається найситнішою ранковою стравою, яку готують нашвидкуруч. У цьому рецепті він смажиться з начинкою, склад її може бути будь-яким, залежно від наявності продуктів і ваших уподобань.
Рецепт на:
1 порцію
Час приготування
10 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
1
Яйце куряче 2 ст. л.
Молоко 0.3 стак.
Борошно пшеничне 0.5 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Твердий сир 25 г
Кетчуп 1 ст. л.
Зелень за смаком
Олія 0.5 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити ситний омлет - сніданок нашвидкуруч? Підготуйте продукти. Ця кількість інгредієнтів розрахована на одну порцію. Ковбасні вироби підійдуть будь-які - варена, копчена ковбаси, шинка, сосиски. Зелень також вибирайте за смаком або наявністю.
Крок 2
Яйця добре помийте, вбийте їх у миску. Додайте туди ж молоко, борошно, за смаком посоліть і присмачте спеціями (я взяла тільки мелений чорний перець).
Крок 4
Для начинки наріжте ковбасу (у мене сосиски). Спосіб нарізки може бути будь-яким - соломкою, шматочками, пластинками.
Крок 5
Також наріжте сир. Я нарізала тонкими пластинками. Ви можете натерти його на крупній тертці або використовувати вже готову нарізку. Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий, м'який, типу моцарели. Головне, щоб він був смачним, якісним, без замінників молочних жирів і добре плавився.
Крок 7
На плиті на невеликий вогонь поставте розігріватися сковороду. Раджу вам смажити на одній сковорідці одразу тільки одну порцію - занадто великий омлет ви не зможете перевернути. Відповідно і пательню вибирайте невеликого діаметра - 17-18 см. Для кількох порцій краще використовувати пару сковорідок або смажити їх одна за одною. Налийте на сковороду трохи олії, розмажте її. Вилийте на сковорідку яєчну масу.
Крок 8
Накрийте сковороду кришкою. Смажте омлет з одного боку до того моменту, коли нижня частина зарум'яниться, а верхня стане сухою.
Крок 9
Акуратно переверніть омлет широкою лопаткою. Він дуже ніжний і може порватися, але це не страшно, потім його можна сформувати назад. Викладіть на одну половинку шматочки ковбаси (сосисок), сиру, ложечкою викладіть кетчуп у проміжках між ними. Ви також можете використовувати майонез разом із кетчупом. Посипте начинку подрібненою зеленню.
Крок 10
Потримайте омлет до зарум'янювання іншого боку, потім акуратно складіть його, накриваючи начинку. Красиво буде залишити невелику частину відкритою, щоб начинка апетитно виглядала.