ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Омлет із помідорами на сковороді

Ніжна, така, що тане в роті, базова страва на сніданок! Повітряний, невагомий омлет на молоці з тушкованими помідорами зробить ваш день! Цю страву, думаю, вже можна вважати класикою. Впоратися з нею не складе ніяких труднощів: буквально 10-12 хвилин, і ідеальний супутник для ранкової кави готовий!

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
12 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Молоко 50 мл
Олія 2 ч. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити омлет із помідорами на сковороді? Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти, щоб не відволікатися в процесі приготування страви. Помідори краще вибирати стиглі й ароматні. Будемо знімати з них шкірку, щоб омлет був ніжнішим. Добре, якщо яйця встигнуть прийняти кімнатну температуру. Молоко беріть будь-якої жирності, до якої ви звикли. У мене сталева сковорода, але безпечніше буде взяти алюмінієву з антипригарним покриттям.
Крок 2
Помідори вимийте під проточною водою і зробіть на шкірці хрестоподібний надріз. У мене літні, стиглі помідори, тому шкірка з них знялася легко. Якщо ж вона знімається погано, перекладіть помідори в глибоку термостійку миску і залийте окропом так, щоб помідори були повністю покриті водою. Через 2-3 хвилини шкірка має краще відділятися від м'якоті. У помідорів видаліть плодоніжку та наріжте дрібним кубиком.
Крок 3
На сковороді на середньому вогні розігрійте олію і викладіть помідори. Обережно: найімовірніше, будуть бризки! Можна одразу накрити сковорідку кришкою, поки вони пройдуть. Тушкуйте помідори протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Вони мають стати м'якими.
Крок 4
За цей час підготуємо яйця. Вимиті під проточною водою яйця збийте вінчиком до утворення бульбашок. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім влийте молоко і знову перемішайте суміш вінчиком. Молоко додасть омлету небувалої ніжності.
Крок 5
Перелийте яйця в пательню й одразу ж накрийте кришкою. Вогонь середній. Зверніть увагу: омлет готують протягом 3-5 хвилин під кришкою, не знімаючи її до самої готовності страви! Трохи привідкрити й оцінити ступінь готовності можна.
Крок 6
Щойно яйця добре схопилися і на поверхні не залишилося рідини, омлет готовий. Знімайте його з вогню. Як не крути, але омлет опаде, і це неминуче. Ми можемо тільки трохи схитрувати і залишити сковороду ще на 2 хвилини під закритою кришкою. Тоді втрати у висоті будуть мінімальними.
Крок 7
За цей час можна встигнути нарізати свіжу зелень для подачі або попросити кавомашину зварити вам чашечку ароматного еспресо :)
Автор рецепта:
Омлет із помідорами на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...