• 1 705 переглядів
Домашні хінкалі по-грузинськи

Дуже смачно, дуже соковито, з простих продуктів, на друге! Домашні хінкалі по-грузинськи виходять ароматними, пряними, з великою кількістю м'яса і бульйону всередині. Зробити їх не складе великих труднощів, а ліпити мішечки дуже весело і цікаво!
Інгредієнти
Порцій:
15
Для начинки
Яловичина 500 г
Цибуля ріпчаста 2 шт
Зелень кінзи 1 пуч.
Петрушка за смаком
Спеції за смаком
Перець червоний мелений за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити домашні хінкалі по-грузинськи? Підготуйте продукти. Я взяла готовий яловичий фарш. Петрушку не використовувала. Обов'язково охолодіть воду перед початком готування. Борошна може піти різна кількість, будете дивитися за тістом.
Крок 2
Борошно просійте на робочу поверхню. Завдяки цьому воно насититься киснем, і готове тісто вийде ніжнішим. Зробіть у центрі заглиблення типу кратера, всипте в нього сіль. Почніть потроху вливати воду в центр, збираючи борошно від країв до центру.
Крок 3
Працюйте тільки виделкою - налили воду, перемішайте - і так до кінця, поки не скінчиться вода.
Крок 4
Усе борошно має намокнути і зібратися в грудку. Мені довелося додати трохи води, тому що тісто залишалося сухим. Майте на увазі, що борошна у вас може піти більше або менше, ніж у мене. Орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
Крок 5
Далі почніть місити тісто руками. Час від часу розрізайте тісто навпіл і вивертайте його, оскільки всередині воно більш вологе, ніж зовні. Іноді підсипайте борошно, щоб тісто не прилипало.
Крок 7
Готове тісто загорніть у пакет і залиште на дві години "відпочивати". За цей час у ньому розвинеться клейковина, і тісто стане дуже еластичним.
Крок 8
Поки тісто відлежується, займіться фаршем. Якщо у вас м'ясо, то прокрутіть його через м'ясорубку разом із цибулею. Оскільки в мене фарш, я просто натерла цибулю на тертці.
Крок 11
Почніть порціями додавати воду у фарш, добре вимішуючи після кожної порції. Фарш має стати рідким. Я додала води менше, близько склянки. Готовність фаршу можна визначити так - встроміть у нього ложку, вона має почати кренитися. Приберіть фарш у холодильник на годину.
Крок 12
Тісто, що вилежалося, скачайте в ковбаску, потім наріжте її на однакові шматки. Кожен шматок розкачайте в коло завтовшки 2 мм і завбільшки з долоню. Намагайтеся краї зробити тоншими, ніж центр.
Крок 13
Розкачайте таким чином усі шматки. Складіть їх один на інший, пересипаючи борошном. У мене вийшло 16 штук, але можна було зробити і всі 20, оскільки хінкалі вийшли великими.
Крок 14
Настав час ліпити хінкалі. Для зручності візьміть невелику піалку. Накиньте на неї шматок тіста. У центр покладіть столову ложку фаршу. Збирайте краї тіста складочками в центр.
Крок 19
Щоб відварити хінкалі, закип'ятіть воду в каструлі. Посоліть її. Закиньте хінкалі. Не варіть відразу велику кількість, щоб вони не злиплися під час варіння. Час від часу перемішуйте вміст каструлі, щоб хінкалі не прилипли до дна. Варіть хінкалі близько 14 хвилин, потім вийміть за допомогою шумівки на тарілку.
Їдять хінкалі тільки руками, притримуючи за хвостик. Спочатку надкушують, випивають бульйон, потім з'їдають увесь, залишаючи хвостик нез'їденим. Подають із томатним або сметанним соусом.