• 437 переглядів
Курячі стегенця з картоплею

Просто, але дуже смачно! Друге і гарнір в одній страві. Курячі стегенця з картоплею виходять не тільки дуже ароматними й апетитними, а й красивими. Червона цибуля, жовтувата картопля і посипана спеціями курка створюють приголомшливе яскраве поєднання.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Картопля 450 г
Олія 2 ст. л.
Часник сушений мелений 1 ст. л.
Паприка мелена 1 ч. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти курячі стегенця з картоплею? Підготуйте необхідні інгредієнти. Стегна на кістці можна розрізати навпіл, а можна залишити цілком, тільки видалити хвостову частину разом із залозами, якщо вона є. У мене були стегенця без кістки і шкіри, які можна розрізати навпіл або взагалі не різати, вони і так добре пропечуться. Я не розрізала, тільки зчистила подекуди надлишки жиру. Червону солодку цибулину можна замінити на цибулю-шалот або звичайну ріпчасту.
Крок 3
Картоплю вимийте, очистіть і наріжте середнім кубиком. Якщо у вас молода картопля невеликого розміру, можна її не чистити, а ретельно вимити щіткою. У цьому разі бульби проткніть виделкою і запечіть цілком.
Крок 5
Покладіть курку та картоплю в глибоку миску, посипте їх сухим часником, паприкою, меленим перцем і сіллю. Усе перемішайте і залиште на 30 хвилин маринуватися. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.
Крок 7
Полийте все зверху оливковою олією. Запікайте курячі стегна з картоплею в духовці близько 40 хвилин. Періодично поливайте курку з картоплею соком з дна форми. Після закінчення зазначеного часу збільште температуру до 200°С і запікайте ще близько 5 хвилин до появи на курці хрусткої скоринки. Час вказано приблизно, орієнтуйтеся на роботу своєї техніки.