• 73 переглядів
Драники з м'ясом

Найсмачніші, рум'яні, апетитні, ситні! Драники з м'ясом - це один із варіантів приготування знаменитої страви білоруської кухні. Вони робляться з начинкою з м'ясного фаршу, виходить такий міні-пиріжок, підсмажений зовні та соковитий всередині.
Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
10
Картопля 560 г
Фарш свинячий 220 г
Цибуля 1 шт
Яйце куряче 1 шт
Борошно пшеничне 2 ст. л.
Олія 100 мл
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Для подачі
Сметана 200 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити деруни з м'ясом? Спочатку приготуйте м'ясну начинку. Як зробити начинку? Очистіть цибулину, розділіть її навпіл і одну половинку подрібніть будь-яким способом (ножем, теркою, блендером). Додайте у фарш цибулю, сіль і чорний мелений перець, добре вимісіть його. Обтягніть харчовою плівкою дошку або тарілку. Зліпіть із фаршу 10 невеликих коржиків і викладіть їх на харчову плівку. Підготовлені таким чином котлетки приберіть у холодильник.
Крок 2
Приготуйте картопляне тісто. Добре помийте й очистіть картоплю. На дрібній тертці натріть картоплю і половину цибулини, що залишилася. Перекладіть натерту масу в одну глибоку посудину, додайте в неї яйце, пшеничне борошно і сіль. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Має вийти досить густе тісто, яке не розтікається, а тримає форму.
Крок 3
У сковорідку налийте рослинну олію та поставте її на вогонь. Коли сковорода буде розігріта, за допомогою столової ложки викладіть картопляну масу у вигляді оладок.
Крок 4
Після чого одразу зверху на картоплю покладіть м'ясні котлетки. Закрийте їх картопляною масою, таким чином свинячий фарш повністю опиниться всередині дерунів. Смажте деруни з м'ясом на середньому вогні, щоб за час їхнього обсмажування м'ясна начинка повністю встигла приготуватися і не виявилася сирою.
Крок 5
Смажте деруни до появи золотистої скоринки, після чого акуратно переверніть їх і смажте з іншого боку, також до рум'яної скоринки. У процесі приготування картопляні деруни можна перевертати кілька разів і смажити до необхідного кольору. Готові деруни зніміть зі сковороди на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. Таким чином приготуйте деруни з усього тіста. Подавайте драники на стіл гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!