• 4 228 переглядів
Голубці класичні в каструлі

Апетитні, із звичайних продуктів, на вечерю для всієї родини! Класичні голубці в каструлі - це улюблена і знайома з дитинства страва. Вони виходять такими смачними, соковитими, запашними! Готувати їх просто, а результат завжди добрий.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
2 години 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Рослинна олія 2 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити класичні голубці у каструлі? Підготуйте продукти. Капусту для голубців вибирайте великого розміру, не дуже тугу, щоб було легше відокремлювати листя. Фарш може бути з будь-якого м'яса, але в класичному рецепті використовують змішаний з яловичини та свинини.
Крок 2
Качан капусти розберіть на листя. Потім відваріть їх у підсоленій воді близько 5 хвилин до м'якості. Зріжте у кожного з листків потовщену частину біля основи або відбийте її кухонним молоточком, щоб було зручніше згортати голубці.
Крок 3
Приготуйте начинку. Як зробити начинку для голубців? Моркву очистіть та натріть на тертці. Цибулю очистіть і подрібніть.
Крок 5
Рис промийте до прозорості в кількох водах, всипте в каструлю, залийте водою та відваріть до напівготовності. Достатньо проварити його 5 хвилин після закипання. Потім рис відкиньте на друшляк і остудіть.
Крок 8
З'єднайте в глибокій мисці фарш, рис, цибулю, моркву, томати, часник та кріп, додайте сіль та перець за смаком.
Крок 10
Приступаємо до формування голубців. На край капустяного листа викладіть одну-дві столові ложки начинки.
Крок 13
Приготуйте соус. Як зробити соус для голубців? Підготуйте продукти. Замість бульйону можна використовувати відвар, в якому варилося листя.
Хочеться дати одну пораду з власного досвіду, який дозволить вам полегшити процес роздягання капусти. Поступаємо наступним чином: вирізаємо качан до половини, роблячи в капусті конусоподібне заглиблення в місці кріплення листя. Кладемо качан у каструлю з підсоленою водою, щоб вона повністю покривала овоч, робимо середній вогонь, чекаємо на закипання води, трохи проварюємо і поступово знімаємо верхні листочки, які вже піддаються.