ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Голубці класичні в каструлі

Апетитні, із звичайних продуктів, на вечерю для всієї родини! Класичні голубці в каструлі - це улюблена і знайома з дитинства страва. Вони виходять такими смачними, соковитими, запашними! Готувати їх просто, а результат завжди добрий.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
2 години 30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
8
Для соусу-заливки
Сметана 4 ст. л.
Кетчуп 3 ст. л.
Для начинки
Кріп (У мене сушений) за смаком
Сіль за смаком
Фарш м'ясний (свинина та яловичина) 500 г
Рис 150 г
Часник 3 зуб.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити класичні голубці у каструлі? Підготуйте продукти. Капусту для голубців вибирайте великого розміру, не дуже тугу, щоб було легше відокремлювати листя. Фарш може бути з будь-якого м'яса, але в класичному рецепті використовують змішаний з яловичини та свинини.
Крок 2
Качан капусти розберіть на листя. Потім відваріть їх у підсоленій воді близько 5 хвилин до м'якості. Зріжте у кожного з листків потовщену частину біля основи або відбийте її кухонним молоточком, щоб було зручніше згортати голубці.
Крок 3
Приготуйте начинку. Як зробити начинку для голубців? Моркву очистіть та натріть на тертці. Цибулю очистіть і подрібніть.
Крок 4
Обсмажте цибулю та моркву на олії до м'якості.
Крок 5
Рис промийте до прозорості в кількох водах, всипте в каструлю, залийте водою та відваріть до напівготовності. Достатньо проварити його 5 хвилин після закипання. Потім рис відкиньте на друшляк і остудіть.
Крок 6
Часник очистіть і пропустіть через прес.
Крок 7
Помідори помийте та натріть на тертці.
Крок 8
З'єднайте в глибокій мисці фарш, рис, цибулю, моркву, томати, часник та кріп, додайте сіль та перець за смаком.
Крок 9
Перемішайте до однорідності.
Крок 10
Приступаємо до формування голубців. На край капустяного листа викладіть одну-дві столові ложки начинки.
Крок 11
Згорніть лист конвертиком. Використовуйте все листя та весь фарш.
Крок 12
Обсмажте голубці на сковороді з олією до золотистого кольору із двох сторін.
Крок 13
Приготуйте соус. Як зробити соус для голубців? Підготуйте продукти. Замість бульйону можна використовувати відвар, в якому варилося листя.
Крок 14
Кетчуп з'єднайте зі сметаною та бульйоном, перемішайте до однорідності.
Крок 15
Обсмажені голубці перекладіть у глибоку каструлю та залийте соусом до верху голубців. Гасіть їх під кришкою приблизно 40-60 хвилин. Подавайте голубці зі сметаною.
Хочеться дати одну пораду з власного досвіду, який дозволить вам полегшити процес роздягання капусти. Поступаємо наступним чином: вирізаємо качан до половини, роблячи в капусті конусоподібне заглиблення в місці кріплення листя. Кладемо качан у каструлю з підсоленою водою, щоб вона повністю покривала овоч, робимо середній вогонь, чекаємо на закипання води, трохи проварюємо і поступово знімаємо верхні листочки, які вже піддаються.
Автор рецепта:
Голубці класичні в каструлі
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...