• 31 переглядів
Зрази картопляні з м'ясом

З простих продуктів легко, смачно, на вечерю для всієї родини! Зрази картопляні з м'ясом дуже зручні тим, що ми отримуємо відразу повноцінне блюдо. До нього не потрібно робити додатковий гарнір. Такими котлетками легко нагодувати всю родину, і їх дуже люблять!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Начинка
Фарш м'ясний 400 г
Цибуля ріпчаста 1 шт
Гриби 150 г
Морква 1 шт
Часник 2 зуб.
Олія 20 г
Сіль за смаком
Спеції за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити картопляні зрази з м'ясом? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Фарш можна використовувати із будь-якого виду м'яса. У мене свинина-яловичина. Гриби, так само можуть бути будь-які. У мене відварені лісові гриби. Але ви можете взяти і печериці. Їх досить просто добре промити. Картоплю очистіть від шкірки і промийте від забруднень.
Крок 2
Очищену картоплю залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Трохи підсоліть. Варіть картоплю до готовності. На це піде хвилин 15-20. Картопля стане м'якою.
Крок 3
З готової картоплі злийте всю воду, розімніть її товкачем і залиште остигати. При охолодженні залиште кришку трохи відкритою, щоб виходила зайва пара. За зайвої вологи зрази не ліпляться.
Крок 4
Для приготування начинки на гарячу сковороду налийте трохи олії та обсмажте м'ясний фарш 4-5 хвилин.
Крок 5
Очистіть цибулю та моркву. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Додайте цибулю і моркву в сковороду до фаршу. Обсмажте всі разом 2-3 хвилини.
Крок 7
Додайте подрібнені гриби в сковороду до фаршу. Обсмажуйте все до готовності. На це піде ще хвилин десять.
Крок 8
Готова начинка почне трохи підсмажуватись. За смаком додайте трохи солі та спеції. Потім зніміть сковороду з вогню і остудіть начинку.
Крок 10
Мокрими руками беріть трохи картоплі, сформуйте коржик і викладіть у центр м'ясну начинку. Потім закрийте як пиріжок, щоб заліпити краї. Сформуйте відразу і обваляйте в борошні.
Крок 11
Готові зрази викладайте на гарячу сковороду та обсмажуйте з додаванням невеликої кількості олії на невеликому вогні.
Крок 13
Ідеальним доповненням стане сметанно-часниковий соус. Поки зрази смажаться, змішайте сметану, кріп і часник.