ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Стейк зі свинячої шиї на сковороді

Справжній ресторанний делікатес легко, швидко і дуже просто. Стейк зі свинячої шиї на сковороді виходить дуже соковитим. Адже шия - це одна з найжирніших частин свинини. Стейки з неї просто шикарні: м'які, апетитні, що стікають ароматним жиром - перед ними неможливо встояти.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
40 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Свиняча шийка (один шматок) 600 г
Олія 2 ст. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити стейк зі свинячої шиї на пательні, щоб він вийшов соковитим, смачним і ароматним? Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. М'ясо краще брати свіже у перевіреного виробника. Рослинну олію можна брати оливкову або соняшникову залежно від уподобань. Із соняшниковою смак верхньої скоринки на м'ясі буде ніжнішим, з оливковою - з невеликою характерною гіркуватістю. Крім зазначених спецій можете використовувати свої за смаком.
Крок 2
Свинячу шию потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати полежати в кімнаті не менше 1 години, щоб м'ясо всередині було однакової температури. Потім свинину вимийте та обсушіть паперовими рушниками. Обсушувати м'ясо потрібно обов'язково, інакше воно не смажитиметься, а тушкуватиметься в м'ясному соку. Розріжте шматок поперек волокон на стейки завтовшки приблизно по 3 см кожен. У мене вийшло 2 стейки.
Крок 3
Змастіть стейки рослинною олією і посипте сіллю та перцем.
Крок 4
Сковороду з товстим дном розжарте на сильному вогні. Викладіть стейки та обсмажте 3-4 хвилини з одного боку. Якщо маєте сковороду гриль, то краще готувати на ній - ви отримаєте ще й гарний візерунок на м'ясі.
Крок 5
Коли на м'ясі з'явиться рум'яна скоринка і чіткий малюнок від сковороди, переверніть стейк на інший бік. Вогонь злегка зменшіть і смажте м'ясо ще 5-7 хвилин, періодично перевертаючи. Щоб перевірити готовність, проткніть м'ясо ножем: якщо сік буде прозорим, значить стейки готові. У мене м'ясо середнього ступеня просмаження. Якщо ви повністю впевнені в якості обраного м'яса, то можете приготувати його також. За бажання доведіть м'ясо до повної готовності.
Крок 6
Після закінчення смаження приберіть сковороду з вогню, накрийте кришкою і залиште м'ясо на 10-15 хвилин, щоб усі соки рівномірно розподілилися по стейках.
Крок 7
Подавайте стейки з салатом зі свіжих овочів і зелені. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Стейк зі свинячої шиї на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...