• 175 переглядів
Морквяні котлети класичні з манкою на сковороді пісні

Бюджетно, але так смачно! Результат перевершив усі очікування! Морквяні котлети класичні з манкою на сковороді вам обов'язково сподобаються! Якщо зробите їх солодкими, вони припадуть до смаку дітям. Солоний же варіант добре подавати з гарніром як пісний замінник м'ясних котлет.
Рецепт на:
3 порції
Час приготування
1 годину
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити пісні морквяні котлети класичні з манкою на сковороді? Підготуйте продукти. Моркву попередньо добре помийте зі щіткою під проточною водою. Однієї столової ложки манки мені не вистачило для панірування, я додала ще кілька ложок. Рецепт наведено для солодких котлет, якщо ви хочете приготувати солоні, то виключіть цукор, а сіль додайте за смаком.
Крок 2
Моркву очистіть, найкраще з цим справляється овочечистка. Вона знімає зовсім тонкий шар шкірки. Це не тільки практично, а й зручно.
Крок 4
Поставте моркву варитися на невеликий вогонь. Після закипання варіть її близько 15 хвилин, не більше. Краще недоварити моркву, ніж переварити. Переварена морква стає занадто пухкою та водянистою. Як перевірити чи готова морква? Проткніть її ножем. Якщо ніж входить легко, то морква готова. Злийте воду з каструлі, а моркву остудіть.
Крок 5
Візьміть миску. Натріть у неї відварену й охолоджену моркву на тертці. Можна натирати як на середній, так і на дрібній тертці. Ось на великій я б не радила - котлети вийдуть грубими і фарш може почати розвалюватися під час замішування.
Крок 6
Додайте в моркву цукор і сіль. Всипте 3 столові ложки манки. Якщо ви готуєте солоний варіант, то можна покласти нарізану зелень і подрібнений часник. Добре перемішайте масу. Якщо є час, то залиште фарш постояти на 10-15 хвилин. За цей час манка набрякне і краще зв'яже всі компоненти.
Крок 7
Насипте відкладену манку в окрему тарілку. Ложкою набирайте моркву, формуючи круглі котлетки. Обваляйте їх у манці та викладіть на дошку. З цієї кількості моркви вийде близько 8 котлет. Я готувала 2/3 порції.
Крок 8
Розігрійте на вогні сковороду. Налийте на неї олію. Я зазвичай беру з антипригарним покриттям, щоб не було сюрпризів із перевертанням. Якщо у вас звичайна сковорода, то добре розігрійте і її, і олію, тоді ризик того, що продукти прилипнуть, зводиться до нуля. Викладіть на сковороду котлети.
Крок 9
Смажте котлети на середньому вогні близько 5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Накривати кришкою необхідності немає - морква вже відварена, а з кришкою не вийде хрусткої скоринки.
Я дуже люблю морквяні котлети, саме солодкі. Вони мені нагадують сирники. Я готувала різні варіанти - і з сирої моркви, і з вареної. З вареної мені подобаються більше, хоча їх і довше робити. Якщо моркву заздалегідь відварити, припустімо, з вечора, то вранці час їхнього приготування значно скоротиться.