• 32 переглядів
Човники з баклажанів у духовці

Шалено смачно, з простих продуктів, на вечерю, без м'яса! Соковиті човники з баклажанів у духовці з овочевою начинкою особливо припадуть до душі вегетаріанцям і тим, хто дотримується Посту. Їх легко і просто готувати, тому страва доступна навіть господиням-початківцям. А яскравий вигляд човників зробить їх прикрасою столу!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити човники з баклажанів у духовці? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Варто врахувати, що точна кількість інгредієнтів залежить від розміру обраних вами баклажанів. У мене баклажани середні, не дуже довгі та в міру великі. Тому начинки якраз вистачило на 4 половинки.
Крок 2
Баклажани вимийте, обсушіть. Кожен овоч розріжте уздовж навпіл. Акуратно, щоб не пошкодити стінки, ложечкою вийміть м'якоть, щоб вийшли човники. Я використовую спеціальну ложку-нуазетку. М'якоть можете дрібно зберегти, дрібно нарізати й обсмажити разом з іншими овочами, але я вважаю за краще не використовувати її в начинці. Усередині баклажани посоліть і залиште на 15 хвилин, щоб відбити гіркоту. Потім промийте холодною водою.
Крок 4
Помідор наріжте середніми кубиками. Помідор беріть міцний, щільний, не м'ясистий. М'ясисті помідори погано тримають форму і розповзуться під час тушкування, а нам потрібно, щоб вони максимально зберегли форму. Можете замінити звичайний помідор на черрі, які досить розрізати навпіл.
Крок 8
У сковорідці на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Викладіть моркву і смажте, помішуючи, близько 3-5 хвилин.
Крок 9
Додайте до моркви помідори, болгарський перець, часник. Усе посоліть, поперчіть і тушкуйте ще приблизно 4-5 хвилин, періодично помішуючи. Орієнтуйтеся на свою плиту.
Крок 12
На застелене пергаментом і змащене олією деко викладіть човники з баклажанів. Поставте баклажани в розігріту до 200°С духовку і запікайте приблизно 15 хвилин. Точний час і температуру запікання визначайте за своєю духовкою.