• 546 переглядів
Тушкована капуста з картоплею на сковороді

Яскраво, швидко, ароматно, дешево і дуже просто! Тушкована капуста з картоплею на сковорідці - це елементарна в приготуванні страва, яку зможе добре приготувати кожен. Вона відмінно підходить щодня. Знадобляться для цього звичайні, доступні всім продукти.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
4
Капуста білокачанна 570 г
Картопля 450 г
Томатна паста 65 г
Сіль 1 ч. л.
Перець чорний мелений за смаком
Морква 90 г
Цибуля ріпчаста 120 г
Олія 2 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як тушкувати капусту з картоплею на сковороді? Підготуйте всі необхідні продукти. Вибирайте соковиту білокачанну капусту. Картоплю беріть розсипчасту. За бажання можете додавати свої улюблені спеції.
Крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Моркву помийте зі щіткою під проточною водою і натріть на крупній тертці. На сковорідці розігрійте 1 ст. ложку олії та викладіть подрібнені овочі. Помішуючи, обсмажте на середньому вогні до м'якості овочів хвилини 3-5.
Крок 3
Білокачанну капусту очистіть від верхнього брудного листя. Тонко наріжте і додайте на сковорідку до обсмажених овочів, акуратно все перемішайте. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте на невеликому вогні близько 20 хвилин.
Крок 4
Періодично помішуйте капусту за допомогою лопатки або столової ложки. Капуста має розм'якшитись і бути практично повністю готовою. Якщо капуста не дуже соковита, то можна додати на сковорідку трохи води або овочевого бульйону.
Крок 5
Картоплю промийте зі щіткою в проточній воді, очистіть від шкірки та наріжте скибочками середнього розміру. Додайте на сковорідку до овочів. Посоліть, додайте чорний мелений перець і перемішайте. Тушкуйте під кришкою ще 15-20 хвилин, картопля має стати м'якою. Знову ж таки можна додати трохи рідини, якщо овочі не виділяють достатньо соку для процесу тушкування.
Крок 6
Далі додайте в рагу з картоплею та капустою томатну пасту, перемішайте, потримайте на вогні ще 5 хвилин і зніміть з вогню.
Разом із чорним меленим перцем ви можете додати й інші прянощі, наприклад, лавровий лист, мелену паприку (звичайну або копчену), куркуму, каррі. Страва стане набагато смачнішою й ароматнішою!
Замість томатної пасти можна використовувати помідори, кетчуп, томатний соус або томатний сік. Головне, щоб ці продукти були натуральними.