ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Суфле з курки в духовці

Із простих продуктів, легке та смачне, для всієї родини! Суфле з курки в духовці виходить повітряним, ніжним, дієтичним. Воно підходить під багато обмежень у харчуванні. Її навіть однорічним малюкам можна подавати - і вона їм точно сподобається! Підходить для буднів і для свят, відмінна страва!

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
6

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити суфле з курячої грудки в духовці? Дуже легко і просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Щоб отримати дієтичне нежирне суфле, використовуйте куряче філе з грудки. Грудку можна замінити на м'ясо зі стегна, але в такому разі калорійність страви може змінитися.
Крок 2
Куряче філе вимийте, обсушіть. Якщо на м'ясі є шматочки жиру, зріжте їх. Щоб курка швидше зварилася, кожне філе розріжте навпіл.
Крок 3
Викладіть курку в киплячу підсолену воду. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 5-7 хвилин. За цей час м'ясо встигне злегка зваритися і залишитися м'яким і ніжним. Курку вийміть із бульйону. Для зручності можете кожен шматочок розрізати ще на кілька частин.
Крок 4
Пропустіть курку через м'ясорубку з найдрібнішими отворами або подрібніть у блендері.
Крок 5
Яйця розділіть на жовтки та білки, намагаючись, щоб до білків не потрапило ні краплі жовтка. Білки мають бути холодними. Посуд, у якому збиватимуться білки, має бути чистим, без крапельок води. Якщо щось із цих умов буде порушено, білки не зіб'ються в піну. Білки приберіть у холодильник, поки готуєте соус.
Крок 6
Тепер приготуйте соус. Замість молока можете використовувати вершки жирністю 10%. Так соус вийде ніжнішим, а страва - смачнішою, але врахуйте, що за такої заміни зміниться калорійність страви.
Крок 7
У сковороді на невеликому вогні розтопіть вершкове масло. Всипте борошно і швидко перемішайте.
Крок 8
Влийте молоко кімнатної температури. Варіть соус на мінімальному вогні при постійному кипінні 2-3 хвилини до загустіння. Якщо не вдалося уникнути грудочок, протріть соус через сито.
Крок 9
У курячий фарш додайте молочний соус, жовтки, сіль і перець. Ретельно перемішайте фарш до однорідності.
Крок 10
Яєчні білки збийте міксером у щільну піну.
Крок 11
Акуратно вмішайте збиті білки в курячу масу.
Крок 12
Має вийти пишна, повітряна, в'язка текуча маса.
Крок 13
Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом. Викладіть курячу масу і розрівняйте. Випікайте суфле з курячої грудки в попередньо розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин до готовності та появи на поверхні рум'яної скоринки. Точний час запікання залежить від вашої духовки. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Суфле з курки в духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...