• 104 переглядів
Як ліпити вареники красиво

Надати страві ефектного вигляду дуже просто! Зможе кожен! Як ліпити вареники красиво ви дізнаєтеся подивившись всі тонкощі та рекомендації. Навчитися може абсолютно будь-яка людина, незалежно від кулінарного досвіду.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як ліпити вареники красиво косичкою? Підготуйте тісто і картопляне пюре на свій смак, за своїми улюбленими рецептами. Просійте борошно, щоб припорошувати стіл. Найзручніше ліпити красиві вареники, коли тісто для них розкачано досить тонко, а кружки-сочні вирізані формочкою (або вміло розкатані качалкою). Зручна тут невелика качалка близько 1,5-2 см у діаметрі.
Крок 2
Щоб вареники, зліплені простим способом, вийшли гарними, постарайтеся зробити внутрішню їхню частину не присипаною борошном. Тобто там, де будете зліплювати, вони мають бути без борошна. Ліпіть із помірною силою, рівномірно притискаючи краї один до одного, сильно не розплющуйте край і не тягніть вареник у різні боки. Навпаки, постарайтеся зберігати його округлу форму по максимуму.
Крок 3
Слідкуйте, щоб вареник не розклеювався. Якщо є такі моменти в процесі ліплення, тоді вареник однозначно розклеїться під час варіння.
Крок 4
Ось такий рівний класичний вареник виходить. Така форма ідеальна для ніжної начинки - картопляного пюре, сиру, сиру із зеленню, малини.
Крок 5
Тепер давайте ліпити вареники з косичкою, модні. Косичка в них трохи щільніша, ніж решта тіста, тому таке формування підходить для начинки на кшталт грибів, тушкованої капусти, вишні та полуниці.
Крок 9
Повторюйте защипування і розплющування. З краю залишиться хвостик - приліпіть його знизу акуратно.