ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Вареники з сиром

Звична страва в цікавому виконанні! Просто знахідка! Якщо вам ще не довелося скуштувати вареники з сиром, обов'язково спробуйте! У них слухняне заварне тісто і ніжна начинка. Процес ліплення легкий, а їсти їх ще більше задоволення!

Рецепт на:
7 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
7
Для тіста
Вода 1 ст. л.
Сіль 0.3 ч. л.
Олія 1.5 ст. л.
Для начинки
Зелень (петрушка) 4 г

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити вареники з адигейським сиром? Підготуйте необхідні продукти для приготування тіста. Пшеничне борошно візьміть вищого ґатунку. Рослинна олія краще підійде без запаху.
Крок 2
2,5 склянки борошна просійте в широку простору миску з високими бортиками. Чому саме в таку? У ній буде зручно замішувати тісто. Крім того, борошно під час просіювання не сипатиметься на стіл. Завдяки просіюванню борошно насититься киснем, і готове тісто вийде ніжнішим і еластичнішим.
Крок 3
У просіяне борошно додайте сіль, перемішайте.
Крок 4
Влийте рослинну олію, щоб тісто було більш еластичним. Злегка перемішайте.
Крок 5
Закип'ятіть воду. Акуратно, щоб не обпектися, влийте окріп у борошно.
Крок 6
Швидко перемішайте всі інгредієнти ложкою. Залиште тісто на столі остигати.
Крок 7
Коли тісто стане теплим, додайте в нього яйце і перемішайте спочатку ложкою.
Крок 8
Потім почніть заміс руками, за необхідності підсипаючи борошно, що залишилося.
Крок 9
Тісто буде ще дуже м'яким і липкуватим. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і продовжуйте вимішувати. У міру необхідності присипайте стіл борошном. Врахуйте, що борошна може знадобитися більше. Про борошно та його властивості докладніше можна прочитати в окремій статті, посилання в кінці рецепта.
Крок 10
Вимішуйте тісто до однорідного, гладкого стану. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште "відпочити" на 30 хвилин. За цей час клейковина в борошні розійдеться, і тісто стане податливим та еластичним.
Крок 11
Поки тісто "відпочиває", зробіть начинку. Для неї візьміть м'який сир типу адигейського, сулугуні. Краще, якщо сир буде не надто солоним. Як зелень я використовувала петрушку, підійде також кріп або зелена цибуля.
Крок 12
Сир натріть на тертці або розімніть виделкою.
Крок 13
Зелень помийте, обсушіть, дрібно наріжте.
Крок 14
До сиру додайте жовток і нарізану зелень.
Крок 15
Усе добре перемішайте. Начинка готова.
Крок 16
Тісто, що відпочило, розділіть на 2 частини. Одну загорніть назад у плівку, щоб не підсохла. Іншу розкачайте в пласт на столі, присипаному борошном. Тісто дуже м'яке, легко розкочується.
Крок 17
Круглою виїмкою бажаного діаметра виріжте з тіста заготовки для вареників. Можна обробляти тісто по-іншому. Поділити його на частини, кожну частину розкачати в ковбаску, яку нарізати на шматочки. Потім кожен шматочок розкачати в кружечок.
Крок 18
На кружечок із тіста викладіть начинку.
Крок 19
З'єднайте краї вареника і добре защипіть.
Крок 20
Можна зробити защип фігурним, щоб вареники мали гарніший вигляд. До того ж це додатково скріпить краєчки тіста.
Крок 21
Зроблені вареники викладайте на припорошену борошном поверхню.
Крок 22
Як зварити вареники? У відповідній за обсягом каструлі закип'ятіть воду. Води має бути достатньо, щоб вареники під час варіння плавали вільно, не злипаючись один з одним. Воду посоліть, опустіть вареники, перемішайте. На сильному вогні дочекайтеся закипання. За цей час варто ще перемішати вареники, щоб вони не прилипли до дна каструлі.
Крок 23
Варіть вареники за помірного кипіння. Час варіння залежить від їхнього розміру, в середньому 10-12 хвилин з моменту закипання. Готові вареники вийміть шумівкою на тарілку.
Крок 24
Подавайте вареники з вершковим маслом або зі сметаною. Приємного апетиту!

З цього об'єму тіста і начинки у мене вийшло 48 вареників. Дуже сподобалося заварне тісто, еластичне, легко розкочується і ліпиться. Вареники вийшли дуже смачними.

Автор рецепта:
Вареники з сиром
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...