ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Вареники з картоплею та грибами

Дуже смачні, прості, бюджетні. Для всієї родини. Вареники з картоплею та грибами - страва відома на Русі з давніх-давен. Її подавали і під час посту, і на святковий стіл. Порадуйте домашніх ситним обідом.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
50 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
8
Для тіста
Вода 200 мл
Для начинки
Опеньки (будь-які гриби) 200 г
Цибуля зелена (2-3 штуки) 25 г

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити пісні вареники з картоплею та грибами? Підготуйте необхідні інгредієнти. Я використовувала опеньки, але підійдуть будь-які інші гриби. Вони можуть бути як свіжими (або замороженими), так і солоними чи маринованими. У кожному разі смак вареників буде злегка різним. Воду для тіста трохи підігрійте, щоб вона була відчутно теплою. Борошно попередньо просійте. Завдяки цьому воно насититься киснем, і готове тісто вийде ніжнішим.
Крок 2
У миску налийте теплу воду, вбийте яйце, додайте сіль і ретельно все перемішайте ложкою. Частинами додайте просіяне борошно, щоразу перемішуючи тісто, спочатку ложкою, а коли воно стане надто густим, то продовжуйте заміс руками. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше. Орієнтуйтеся на консистенцію: тісто має бути гладким і нелипким. Вимішувати його потрібно 7-8 хв.
Крок 3
Зберіть тісто в кулю і покладіть у поліетиленовий пакет, щоб воно "відпочило" і в ньому набухла клейковина. Завдяки цьому тісто вийде еластичним і податливим.
Крок 4
Зелену цибулю обмийте та дрібно наріжте. Гриби промийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком. Мариновані або солоні гриби також потрібно промити і відкинути на друшляк, щоб з них стекла зайва волога. На сковороді розігрійте олію і злегка обсмажте цибулю, потім додайте гриби, перемішайте і обсмажуйте все разом 10-15 хвилин.
Крок 5
Картоплю помийте, почистіть, відваріть у підсоленій воді до готовності протягом 15-20 хвилин. Злийте воду, а картоплю розімніть товкачем у пюре.
Крок 6
Додайте до картоплі обсмажені з цибулею гриби та перемішайте.
Крок 7
Тісто, що відпочило, розкачайте в тонкий пласт і виріжте склянкою кружечки.
Крок 8
На середину кожного кружечка викладіть начинку. Защипіть краї, формуючи вареники.
Крок 9
Необхідну кількість вареників із картоплею та грибами відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин із моменту закипання.
Крок 10
Готові вареники з картоплею та грибами подавайте в гарячому вигляді з вершковим маслом або сметаною, посипавши свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Вареники з картоплею та грибами можна заморозити та варити за потреби.

Автор рецепта:
Вареники з картоплею та грибами
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...