• 112 переглядів
Вареники з картоплею та грибами

Дуже смачні, прості, бюджетні. Для всієї родини. Вареники з картоплею та грибами - страва відома на Русі з давніх-давен. Її подавали і під час посту, і на святковий стіл. Порадуйте домашніх ситним обідом.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
50 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити пісні вареники з картоплею та грибами? Підготуйте необхідні інгредієнти. Я використовувала опеньки, але підійдуть будь-які інші гриби. Вони можуть бути як свіжими (або замороженими), так і солоними чи маринованими. У кожному разі смак вареників буде злегка різним. Воду для тіста трохи підігрійте, щоб вона була відчутно теплою. Борошно попередньо просійте. Завдяки цьому воно насититься киснем, і готове тісто вийде ніжнішим.
Крок 2
У миску налийте теплу воду, вбийте яйце, додайте сіль і ретельно все перемішайте ложкою. Частинами додайте просіяне борошно, щоразу перемішуючи тісто, спочатку ложкою, а коли воно стане надто густим, то продовжуйте заміс руками. Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше. Орієнтуйтеся на консистенцію: тісто має бути гладким і нелипким. Вимішувати його потрібно 7-8 хв.
Крок 3
Зберіть тісто в кулю і покладіть у поліетиленовий пакет, щоб воно "відпочило" і в ньому набухла клейковина. Завдяки цьому тісто вийде еластичним і податливим.
Крок 4
Зелену цибулю обмийте та дрібно наріжте. Гриби промийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком. Мариновані або солоні гриби також потрібно промити і відкинути на друшляк, щоб з них стекла зайва волога. На сковороді розігрійте олію і злегка обсмажте цибулю, потім додайте гриби, перемішайте і обсмажуйте все разом 10-15 хвилин.
Крок 5
Картоплю помийте, почистіть, відваріть у підсоленій воді до готовності протягом 15-20 хвилин. Злийте воду, а картоплю розімніть товкачем у пюре.
Крок 9
Необхідну кількість вареників із картоплею та грибами відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин із моменту закипання.
Вареники з картоплею та грибами можна заморозити та варити за потреби.