ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Шніцель курячий у паніровці з грудки на сковороді

Проста, але така смачна і ситна вечеря! Як і багато хто, я раніше теж вважала, що смажене куряче м'ясо виходить сухе. Але навчившись готувати курячий шніцель у паніровці з грудки на сковороді, моя думка змінилася кардинально. Спробуйте і ви!

Рецепт на:
1 порцію
Час приготування
20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
1

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити шніцель курячий у паніровці з грудки на сковороді? Куряче філе промийте в проточній воді та обсушіть паперовим рушником. Потім розріжте уздовж, не дорізаючи до кінця. При цьому вийде один великий шматок курячого м'яса.
Крок 2
Викладіть м'ясо на дошку і накрийте харчовою плівкою. Відбийте м'ясо кулінарним молотком. Завдяки накритій плівці краї шматка не рватимуться, і по кухні не полетять бризки від м'яса.
Крок 3
Підготуйте три тарілки. В одну з них розбийте яйце. Додайте трохи солі та перцю. В іншу насипте борошно, а в третю панірувальні сухарі.
Крок 4
Куряче м'ясо обваляйте в борошні, намагаючись, щоб воно покрило м'ясо з усіх боків. Потім занурте в яйце з двох боків. Завдяки обвалюванню в борошні, яйце краще триматиметься на м'ясі.
Крок 5
Потім обваляйте м'ясо в панірувальних сухарях. Приминайте м'ясо до сухарів щільніше, щоб сформувати щільний шар панірування.
Крок 6
На пательню налийте трохи рослинної олії та розігрійте її до гарячого стану. У гарячу олію викладіть курячий шніцель. Обсмажте його на сильному вогні з двох боків по 1-2 хвилини з кожного. Він стане золотистого кольору.
Крок 7
Потім зробіть вогонь меншим і просмажте його ще по 3-4 хвилини з кожного боку. Накривати кришкою не треба, оскільки має зберегтися щільна хрустка скоринка. Подавайте курячий шніцель як самостійну страву, що само по собі дуже ситно. Або ж доповніть будь-яким гарніром чи свіжими овочами. Приємного апетиту!

Завдяки тому, що навколо м'яса створюється щільне панірування, м'ясо не смажиться, а запікається під ним у власному соку. І, саме, завдяки паніровці всі соки залишаються всередині шматка.
Можна приготувати шніцель у подвійному паніруванні. Для цього повторіть усі кроки обвалювання - борошно, яйце, сухарі - ще раз.
Готується страва дуже швидко.
За наявності достатньої кількості вільного часу, можна куряче м'ясо попередньо замаринувати, щоб воно було ще духмянішим та смачнішим.

Автор рецепта:
Шніцель курячий у паніровці з грудки на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...