Шалено смачно, дуже просто, нашвидкуруч, для дитини! Курячі галушки ви приготуєте хвилин за 20. Це напрочуд ніжна, корисна, дієтична друга страва, яка підходить майже під усі обмеження в харчуванні. З нею у вас буде ідеальна вечеря - варені галушки пасують під гарніри та під овочеві салати.

Рецепт на:
3 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
3
Грудки курячі (філе) 300 г
Борошно пшеничне (без гірки) 4 ст. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити курячі галушки? Та дуже просто і досить швидко. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування. Якщо немає свіжого шпинату, візьміть заморожений, але повністю його розморозьте та відіжміть від зайвої вологи. Сирі курячі яйця добре вимийте та обсушіть серветками.
Крок 2
Курячу грудку сполосніть і обсушіть. Наріжте її на шматочки та подрібніть у м'ясорубці з дрібною решіткою або за допомогою блендера. Перекладіть фарш із грудки в миску.
Крок 3
Розбийте в миску з фаршем яйце.
Крок 4
Усе посоліть. Найкраще солити великою сіллю, оскільки дрібною можете пересолити.
Крок 5
Додайте чорний мелений перець. За бажання його можна замінити на білий або зелений різновиди.
Крок 6
Додайте в миску нарізаний шпинат. Якщо берете свіжий шпинат, переберіть і видаліть ніжки. Після цього опустіть його на 30-60 секунд у киплячу воду, а потім одразу перекладіть у крижану воду і залиште до охолодження. Вийміть, відіжміть і дрібно поріжте.
Крок 7
Всипте в миску з фаршем і шпинатом борошно. Його потрібно попередньо просіяти від дрібного сміття, якщо таке є, і грудочок борошна.
Крок 8
Всипте в миску паприку і все ретельно перемішайте до однорідної маси. Дайте постояти протягом 10 хвилин.
Крок 9
Ліпити галушки можна й руками. Але якщо брати їх столовою ложкою, змоченою у воді, галушки виходять дуже акуратними і практично однаковими. Змочіть столову ложку водою і згрібайте нею фарш до стінки посуду. Потім перекладіть на вологу долоню і, підгрібаючи ложкою, сформуйте галушку.
Крок 10
Покладіть галушки на тарілку, змочену водою.
Крок 11
У каструлю налийте півтора літра води і доведіть до кипіння на середньому вогні, посоліть. Зменшіть вогонь до повільного й опустіть галушки, намагаючись, щоб вони не прилипли до дна. І не кладіть усі одразу, вони можуть злипнутися і втратити форму. Варіть на повільному вогні, поки вони не спливуть на поверхню. На це піде приблизно 5-7 хвилин. Орієнтуйтеся на свою плиту. Потім галушки дістаньте шумівкою й одразу подавайте з будь-яким гарніром або овочами та зеленню.
Крок 12
Приємного апетиту!

Якщо готуєте галушки для маленької дитини, не кладіть у фарш перець.

Автор рецепта:
Курячі галушки
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...