• 82 переглядів
Курячі сердечка та печінка в сметані на сковороді

Смачні, ситні, соковиті, в ніжному бархатистому соусі! Курячі сердечка та печінка в сметані на сковорідці надзвичайно вдало поєднуються - це чудовий вибір, коли потрібно швидко та ситно нагодувати сім'ю. Страва бюджетна і водночас дуже смачна!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Курячі серця 300 г
Печінка куряча 500 г
Сметана 200 г
Вода 0.75 стак.
Цибуля 1 шт
Морква 1 шт
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Зелень за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як тушкувати курячі сердечка та печінку в сметані на сковороді? Підготуйте всі продукти. У мене були субпродукти із заморозки, тому їх я заздалегідь дістала з морозильної камери і розморозила. Безумовно страва вийде в рази смачнішою, якщо використовувати сердечка і печінку домашніх курочок. Субпродукти обполосніть і обсушіть серветками.
Крок 2
Цибулю, часник і моркву очистіть від шкірки. Обполосніть їх у чистій воді та обсушіть. За бажанням часник виключіть зі списку продуктів (те ж саме стосується і лаврового листа).
Крок 3
Цибулину нашаткуйте півкільцями або чверть кільцями. Морквину натріть на тертці з великими зубцями, а часник пропустіть через прес або від руки наріжте максимально дрібно. Із сердечок зріжте судини. Якщо у вас великі сердечка, то розріжте їх уздовж навпіл. Печінку так само розріжте на дві-три частини.
Крок 4
У сковороді з товстим дном розігрійте невелику кількість рафінованої олії. Обсмажте подрібнені овочі до м'якості та прозорості цибулі. Не забувайте іноді перемішувати, щоб нічого не пригоріло.
Крок 5
Оскільки сердечка готуються трохи довше за печінку, то їх відправте першими в сковорідку із засмажкою.
Крок 7
Далі додайте в сковорідку курячу печінку. Готуйте все разом ще близько п'яти хвилин. Не забувайте іноді перемішувати.
Крок 8
У глибокій ємності змішайте сметану, борошно, сіль, мелений перець і воду до однорідного стану. На цьому етапі допустимо додати улюблені сухі спеції. Мені подобається, коли в готовій страві багато соусу, тому води зазвичай я додаю на око трохи більше, ніж зазначено в рецепті.
Крок 9
Відправте сметанний соус до сердечок і печінки, додайте лавовий лист. Усе перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні під закритою кришкою близько 10-15 хвилин до повної готовності.
Крок 10
Наприкінці приготування посипте страву зеленню, нарізаною дрібно. Відмінно підійдуть кріп або молода зелена цибуля.