• 41 переглядів
Макарони із сиром по американському

Макарони з ніжним соусом та апетитною сирною скоринкою. Макарони із сиром, напевно, готував кожен. Цей варіант страви має особливо багатий та насичений сирний смак. Не дивно, чому американці так люблять ці мак-енд чиз. Дуже ситно, смачно, а готувати легко та просто.
Інгредієнти
Порцій:
8
Макарони 300 г
Твердий сир 200 г
Сир моцарела 100 г
Сіль за смаком
Вершкове масло 45 г
Борошно пшеничне 45 г
Молоко 400 мл
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити макарони з сиром по американському? Підготуйте потрібні. Макарони підійдуть будь-якої форми, бажано, щоб вони були порожні всередині (у мене пір'я). Можна взяти два види твердого сиру з різними смаками або моцарелу та твердий сир (у мене моцарелла та маасдам).
Крок 2
Як правильно відварити макарони? Візьміть простору каструлю, налийте воду з розрахунку на 100 г макаронів 1 літр води. Посоліть до смаку. Важливо класти макарони саме в киплячу воду, інакше вони можуть злипнутись. Варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, до аль-денте (час приготування завжди вказано на упаковці). Готові макарони відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини. Промивати водою готові макарони не варто.
Крок 5
Паралельно з макаронами приготуйте соус бешамель із сиром. У невеликій каструльці на середньому вогні розтопіть вершкове масло.
Крок 6
Всипте борошно, перемішайте. Потримайте отриману масу на повільному вогні 1-2 хвилини, постійно помішуючи.
Крок 7
Влийте тонким струмком нехолодне молоко, одночасно активно перемішуючи масу, щоб розбити борошняні грудочки. Можна скористатися віночком. На слабкому вогні при частому помішуванні доведіть соус до кипіння та легкого загусання.
Крок 9
Додайте натерті сири. Частину твердого сиру залиште для макаронів. Я в соус сіль не додавала, тому що сири містять її певну кількість. Але орієнтуйтеся на власний смак.
Крок 10
Все ретельно перемішайте до розплавлення сиру. Соус виходить густий, гладкий, тягучий. Готовий соус зніміть із вогню.
Крок 12
Викладіть макарони у форму для запікання, змащену невеликим шматочком вершкового масла. Можна взяти одну велику форму або кілька порційних форм.