• 150 переглядів
Скрембл із яєць класичний

Найпростіша страва, а який чудовий смак! Скрембл із яєць класичний - те ж саме, що яєчня-бовкання, тільки на англо-американський манер. Це гідна альтернатива класичному омлету на сніданок. Він добре поєднується з міцною кавою та пшеничними тостами.
Інгредієнти
Порцій:
2
Яйце куряче 3 шт
Вершкове масло 1 ст. л.
Молоко 5 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити скрембл із яєць класичний? Підготуйте потрібні інгредієнти. За 20 хвилин до початку приготування дістаньте продукти з холодильника. Свіжість яєць потрібно заздалегідь перевірити, по черзі опустивши в склянку з питною водою. Якщо яйце спливло - воно не свіже. Відповідне яйце повинне лежати горизонтально на дні.
Крок 2
Яйця вимийте під проточною водою і вбийте в миску. Перемішайте вилкою до з'єднання білка з жовтком. Потрібна просто однорідна маса. Влийте молоко та додайте сіль. Знову перемішайте суміш до однорідності.
Крок 3
Невелику сковороду із антипригарним покриттям розігрійте на середньому вогні. Розтопіть вершкове масло. У класичному рецепті скрембл смажать саме на вершковому маслі, а не соняшниковому. Вершкове масло значно збагатить смак готової страви.
Крок 4
Перелийте яєчну суміш на сковороду і зачекайте близько 20 секунд, коли яйце тільки-но почне схоплюватися. Вогонь має бути середній, кришкою не накривайте.
Крок 5
Відразу почніть перемішувати яйця лопаткою в різні боки, не допускаючи утворення великих шматочків. Скрембл готується дуже швидко, від сили кілька хвилин, але, звичайно, всі будуть по-різному. Точний час залежить від особливостей роботи плити. Коли маса стане світлою і пухнастою, але ще вологою, як на фото, то означає, що скрембл готовий! Це рівень готовності класичного скрембла.
Крок 6
Але особисто я потримала скрембл на вогні ще півхвилини. На якомусь етапі зупинити термообробку вирішувати тільки вам. У будь-якому випадку, скрембл не повинен бути з рум'яною скоринкою. Це історія про легкість, легку вологість та світлий колір. Перед подачею поперчіть страву до смаку. Скрембл подають негайно, часом прямо в посуді, в якому готували. Смачного!