• 2 362 переглядів
Фрикадельки з підливою на сковороді

Ситні, апетитні, ароматні, з насиченим смаком. Фрикадельки з підливою на сковороді чудово підійдуть для сімейної вечері. Зробити їх досить просто, так що впорається навіть господиня-початківець. Подавайте фрикадельки з гарніром із будь-яких круп, макаронами або картопляним пюре.
Рецепт на:
3 порції
Час приготування
40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
3
Фарш м'ясний 500 г
Сметана 100 г
Томатна паста 1 ст. л.
Борошно пшеничне 1 ч. л.
Вода 1 стак.
Яйце куряче 1 шт
Сіль за смаком
Спеції за смаком
Зелень за смаком
Цибуля 1 шт
Морква 1 шт
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити фрикадельки з підливкою на сковороді? Підготуйте потрібні інгредієнти. Фарш можна використовувати із будь-якого виду м'яса. Очистіть цибулю від лушпиння і промийте її в проточній, холодній воді. Завдяки цьому він не щипатиме. Дрібно наріжте цибулю гострим ножем.
Крок 2
На гарячій сковороді нагрійте невелику кількість олії та обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.
Крок 3
Моркву очистіть від шкірки та промийте. Натріть її на великій тертці та додайте на сковороду до цибулі. Обсмажуйте все разом протягом 1-2 хвилин.
Крок 5
Перелийте сметанно-томатну суміш на сковороду до овочів та доведіть до кипіння. Для більшого аромату можна додати подрібненого часнику або болгарського перцю.
Крок 6
До фаршу вбийте яйце, покладіть подрібнену зелень і додайте до смаку сіль і спеції. Все добре перемішайте до однорідної маси. Трохи відбийте фарш об дно миски, щоб він став щільнішим, і готові фрикадельки при жарінні не розвалювалися.
Крок 7
Мокрими руками сформуйте невеликі фрикадельки і викладіть в сковороду в киплячий соус. Періодично фрикадельки перевертайте. Накрийте кришкою та тушкуйте на середньому вогні близько 20 хвилин.
Крок 8
Наприкінці соус необхідно зробити густішим. Для цього в невеликій кількості холодної води розчиніть борошно, щоб не було грудочок.