• 145 переглядів
Солодкі помідори на зиму

Ніжні, приємні на смак, ароматні, нашвидкуруч. Солодкі помідори на зиму - це смачна закуска з незвичним ароматом і присмаком, які томатам надають такі спеції як гвоздика, кориця і часник. За бажанням до смаку можна додати інші улюблені прянощі.
Рецепт на:
20 порцій
Час приготування
40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
20
Помідори 3 кг
Вода 1.5 л
Цукор 4 ст. л.
Кориця мелена 0.5 ч. л.
Гвоздика 2 шт
Лавровий лист 1 шт
Тісто листкове 1.5 ст. л.
Часник 4 зуб.
Кріп 5 г
Листя смородини 5 г
Листя вишні 5 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як заготовити солодкі помідори на зиму? Підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори краще використовувати не великого розміру, щоб вони вмістилися цілими в банку, і стиглі, але щільні, щоб під час заливання окропом вони не лопнули. Помідори ретельно помийте під проточною водою і складіть у друшляк, щоб з них вода стекла.
Крок 2
Банки помийте содовим розчином і простерилізуйте одним зі зручних способів: на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. При стерилізації банок у духовці ставте їх на решітку обов'язково вологими шийкою вниз. Кришки помийте і прокип'ятіть або простерилізуйте разом із банками в духовці.
Крок 3
Зелень ретельно промийте та просушіть паперовими рушниками. За бажання можна додати ще якісь спеції за смаком. Зубчики часнику очистіть. Зелень і часник покладіть на дно стерильних банок.
Крок 4
Зверху зелені викладіть помідори. Вони мають лежати щільно в банці, але не повинні здавлювати одне одного, щоб під час заливання шкірка в томатів не лопнула. У чайнику або каструлі закип'ятіть воду. Окропом залийте помідори в банках. Вливати воду потрібно в центр тонкою цівкою, щоб стінки банки не дали тріщини. Банки накрийте зверху кришками і залиште так на 15 хвилин.
Крок 5
Після закінчення зазначеного часу можна приступати до приготування маринаду. Воду з банок із помідорами перелийте в каструлю. Це зручно зробити за допомогою спеціальної кришки з отворами. Додайте цукор, сіль, гвоздику, перець горошком, корицю та лавровий лист. Влийте столовий оцет. Помішуючи ложкою, щоб розчинилися цукор із сіллю, доведіть маринад до кипіння і вимкніть вогонь.
Крок 6
Залийте киплячим маринадом помідори в банках. Одразу закатайте банки з помідорами стерильними кришками, переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште на ніч до повного охолодження. Додаткової стерилізації така заготівля не потребує, завдяки вмісту столового оцту в маринаді помідори не зіпсуються протягом довгого часу. Заготівлю приберіть на зберігання в холодильник, холодну комору або льох.