ГоловнаРецептиКонсервація / Кабачкова ікра морква цибуля морква цибуля томатна паста на зиму

Смачна, ніжна, низькокалорійна заготівля для всієї родини. Кабачкова ікра з морквою, цибулею і томатною пастою на зиму - знахідка для дбайливих господинь, які не проґавлять шансу в сезон овочів запастися домашніми розносолами. За бажанням доповніть смак наприкінці варіння червоним гострим перцем або товченим часником.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
6

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити кабачкову ікру з томатною пастою на зиму? Підготуйте все необхідне. Звичайно, вам може здатися, що вистачить і меншої кількості оцту. І це правда, можете додати оцту менше. Але я не впевнена що в такому разі ікра зберігатиметься довго. Про тонкощі приготування заготовок читайте в статті наприкінці рецепта.
Крок 2
Кабачки промийте, зріжте шкірку і, якщо кабачки перестиглі, то видаліть і грубе насіння теж. М'якоть кабачків наріжте невеликими кубиками. Моркву промийте, почистіть і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю також необхідно почистити та дрібно нарізати. У велику каструлю налийте олію, покладіть подрібнені кабачки, моркву, цибулю.
Крок 3
Тушкуйте овочі на помірному вогні одну годину. Кабачки виділять достатню кількість соку, якщо його буде занадто багато, то надлишок необхідно випарувати. Для цього, за необхідності, збільште час тушкування овочів. Що менше залишиться рідини, то густішою вийде наша кабачкова ікра.
Крок 4
Потім м'які овочі подрібніть у ніжне пюре за допомогою занурювального блендера. Додайте сіль, цукор, сіль, чорний мелений перець і томатну пасту. Перемішайте.
Крок 5
Акуратно доведіть кабачкову ікру з томатною пастою до кипіння, часто помішуйте вміст каструлі, тому що ікра буде "стріляти". Додайте оцет, ще трохи потримайте на вогні й розкладіть по стерилізованих банках.
Крок 6
Закатка з кабачків славиться своєю "вибухонебезпечністю", тому бажано піддати банки з ікрою додатковій стерилізації. Як стерилізувати банки із заготівлею? На дно каструлі покладіть рушник, поставте банки із заготівлею, покладіть на них стерильні кришки та налийте води по плічка. Кип'ятіть на помірному вогні 0,5 л банки протягом 10-15 хвилин. Інші способи стерилізації ви знайдете в статті наприкінці рецепта.
Крок 7
Потім закупорте банки стерильними кришками, переверніть і до повного охолодження тримайте під теплою ковдрою або пледом. Приємного апетиту!

Якщо для приготування кабачкової ікри використовуються зовсім молоденькі плоди, то ніжну молоду шкірку можна залишити і не зрізати.
Овочі (кабачки, моркву, цибулю) можна не нарізати, а перекрутити на м'ясорубці й тушкувати в такому вигляді. Перед тим, як закочувати ікру, спробуйте її на смак і за потреби скоригуйте його.

Автор рецепта:
Кабачкова ікра морква цибуля морква цибуля томатна паста на зиму
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...