• 137 переглядів
Салат Мімоза з рибними консервами та картоплею класичний

Класичний, легкий і бюджетний, для буднів і свят. Салат Мімоза з рибними консервами та картоплею класичний - один із найпопулярніших протягом кількох десятиліть. Без нього не обходиться жодне свято.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити рибний салат із консервів? Підготуйте необхідні інгредієнти. Крім зазначених інгредієнтів можете додати одним шаром ріпчасту цибулю. Для цього потрібно дрібно посікти маленьку цибулину і замаринувати в 1 ст. л. яблучного оцту на 15 хвилин. Потім оцет злити.
Крок 2
Моркву та картопля вимийте зі щіткою, не очищаючи від шкірки. Викладіть овочі в киплячу воду і відваріть до готовності. Потім охолодіть та очистіть.
Крок 4
Моркву також натріть на середній тертці. Можна натирати і на великій, але чим дрібніше натерти будуть усі інгредієнти, тим ніжнішим буде салат.
Крок 5
Яйця відваріть круто, охолодіть та очистіть. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на середній тертці, а жовтки – в окрему миску на дрібній тертці. Небагато тертого жовтка відкладіть для прикраси салату.
Крок 6
Рибу вийміть із банки, обтрусіть від рідини та розімніть вилкою. Якщо трапляються дуже великі кістки, видаліть їх. Я люблю, коли у салаті багато риби, тому взяла 2 банки консервів замість однієї.
Крок 9
Щоб наносити майонез на шари, було зручніше, я переклала його в кондитерський мішок і відрізала кінчик. Майонез можна зробити самостійно, так салат буде смачнішим і кориснішим. Під кроками ви знайдете посилання на каталог рецептів домашнього майонезу.
Крок 10
На блюдо встановіть кулінарне кільце (Ø 18-20 см). Викладіть першим шаром всю картоплю і рівномірно розподіліть по всьому діаметру кільця. Полийте майонезом із кондитерського мішка. За бажання можете злегка посолити шари картоплі та моркви, але я зазвичай не додаю сіль у салати з майонезом.
Крок 11
Наступним шаром викладіть терту моркву і також полийте майонезом. Якщо збираєтеся додавати до салату мариновану цибулю, викладіть його наступним шаром після моркви.
Крок 15
Останнім шаром викладіть терті білки. Змастіть цей шар майонезом і добре розрівняйте, оскільки це останній шар.
Крок 16
За допомогою відкладених тертих жовтків і маленьких гілочок кропу сформуйте по зовнішньому краю салату невеликі гілочки мімози. Центр залиште без прикраси.