ГоловнаРецептиСоуси / Соус Дзадзикі класичний грецький ПХ

Свіжий, легкий, ароматний - зі смаком середземномор'я! Грецький класичний соус дзадзикі (цацикі) - ідеальний до м'яса, риби або птиці. Його також використовують для заправки салатів і як окрему страву - як соус-дип, у нього занурюють шматочки овочів, чіпси, коржі, морепродукти, сухарики.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
15 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
6
Йогурт (бажано грецький) 250 г
Кріп 20 г
Часник 2 зуб.
Сіль за смаком
Для подачі

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити соус дзадзикі (цацикі)? Підготуйте для початку продукти. Йогурт вибирайте без добавок, натуральний. Традиційно дзадзики чи цацики готують із грецького йогурту - він дуже густий за консистенцією. Якщо ви не знайшли такий у продажу, то візьміть звичайний і відвісьте його на ніч у марлі - йогурт стане значно щільнішим.
Крок 2
Спочатку підготуйте зелень. Її треба дуже добре промити під проточною водою та обсушити. Потім дрібно її наріжте.
Крок 3
Тепер займіться огірком. Якщо огірок великий і з товстою шкіркою, то його треба очистити. Насіння з такого теж краще видалити. Молоденький огірок із тонкою шкірою залиште як є. Чисто вимитий огірок натріть на крупній тертці. Перекладіть в окремий посуд, можете навіть покласти натертий огірок у сито і поставити над мискою. Додайте трохи солі та залиште хвилин на п'ять.
Крок 4
Очистіть часник і дрібно подрібніть зубчики. Я скористалася часникодавкою, але можете натерти його на тертці.
Крок 5
Тим часом огірок дав сік, його треба злити. Якщо ви тримали його в ситі, то просто злийте рідину, що виділилася. Якщо він лежав просто в мисці, то спочатку відіжміть огіркову масу руками. А потім злийте зайве.
Крок 6
У йогурт додайте порізану зелень, натертий і віджатий огірок, часник, сіль і перець.
Крок 7
Добре перемішайте соус, спробуйте на сіль. У разі потреби додайте ще. Залиште соус дзадзикі настоятися хвилин на 15. Перед подачею полийте його оливковою олією.

Соус вийшов густий, свіжий, дуже ароматний! Подавала його до м'яса, відмінно підійшов!"
В якості заміни йогурту можете взяти мацоні, кефір, айран, кисле молоко, домашню густу сметану."
Зелень беріть також будь-яку - кріп, петрушку, відмінно підійде м'ята.
Можна додати в соус дрібно нарізану цибулину.
Якщо кисломолочний продукт не дуже кислий, то додайте сік лимона або винний оцет. Можна також додати натерту цедру.
Також цей соус можна використовувати для хот-догів, бургерів і сендвічів.

Автор рецепта:
Соус Дзадзикі класичний грецький ПХ
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...