• 42 переглядів
Салат олів'є класичний з ковбасою та горошком

Найсмачніший, найкращий серед усіх, на святковий стіл! Класичний олів'є з ковбасою та зеленим горошком - простий та смачний салат, який швидко та легко готується. Заправляти його можна майонезом, сметаною чи натуральним йогуртом, а подавати – на обід чи вечерю, у будні та свята.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
2 години 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Варена ковбаса 300 г
Горошок консервований 150 г
Яйце куряче 3 шт
Картопля 3 шт
Огірки солоні 2 шт
Морква 1 шт
Майонез 3 ст. л.
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити олив'є з ковбасою? Підготуйте потрібні інгредієнти. Картоплю та моркву відваріть заздалегідь і остудіть. Курячі яйця відваріть круто, також охолодіть їх і очистіть від шкаралупи. Варену ковбасу можете взяти будь-яку, на свій смак. Огірки можуть бути солоними або маринованими, це не критично.
Крок 2
Із банки зеленого горошку злийте рідину, а сам горошок відкиньте на друшляк і дайте полежати якийсь час. Це добре робити, щоб салат не "поплив" - ми даємо всім надлишкам вологи висохнути.
Крок 4
Варену та охолоджену моркву очистіть від шкірки та наріжте середніми кубиками. Намагайтеся всі інгредієнти нарізати кубиками однакових розмірів, щоб салат виглядав гарно та охайно.
Крок 5
Варену картоплю також очистіть від шкірки і наріжте середніми кубиками. Наріжте варені та очищені яйця.
Крок 6
Огірки наріжте кубиками. Можете очистити їх від шкірки, особливо якщо вона жорстка. Я цього не робила. Прослідкуйте, щоб огірки у вас не були надто солоними.