• 45 переглядів
Салат зелена цибуля з яйцем і майонезом

Елементарно, швидко, бюджетно і так смачно! Салат зелена цибуля з яйцем і майонезом можна зробити практично в будь-яку пору року, головне - придбати або зібрати зелену цибулю. Для цього ви не витратите багато часу і сил. Страва відмінно доповнить будь-який обід або вечерю.
Рецепт на:
2 порції
Час приготування
50 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
2
Покрокове приготування
Крок 2
Курячі яйця вимийте у воді з содою і викладіть у глибоку каструлю. Залийте водою і варіть 12 хвилин з моменту закипання води. Можна відварити трохи довше, але не менше за часом! Потім злийте гарячу воду і відразу влийте в ємність холодну, практично крижану воду. Якщо у вас ємність з антипригарним дном, то тоді перекладіть відварені курячі яйця в миску, оскільки різкий перепад температур може пошкодити поверхню.
Крок 3
Коли яйця охолонуть, очистіть їх від шкаралупи, промийте, обсушіть і наріжте середніми або дрібними кубиками. Багато хто віддає перевагу подрібненню відварених яєць на крупній тертці - це за бажанням.
Крок 4
Стебла зеленої цибулі вимийте в проточній воді, обсушіть паперовими рушниками і наріжте. Всипте цибулю в ємність до подрібнених курячих яєць. За бажання можете замінити зелену цибулю цибулею-пореєм, ріпчастою або червоною цибулею. Але це буде вже інший салат, тому що саме зелена цибуля надає страві соковиту пікантну нотку.
Крок 5
Промийте зелень кропу в проточній воді, обсушіть паперовими рушниками кропу, подрібніть і додайте до інших інгредієнтів. За бажання можете взяти будь-яку іншу зелень.
Крок 6
Викладіть у миску майонез будь-якої жирності, всипте за потреби сіль за смаком і мелений чорний перець. Акуратно перемішайте рухами знизу вгору.
Салат зелена цибуля з яйцем - дуже відома і популярна страва, адже вона готується з мінімуму інгредієнтів, а подати її можна і до м'яса, і до риби, і до будь-якого гарніру;
За бажання в салаті зелена цибуля з яйцем можете замінити майонез на сметану, а також легко урізноманітнити його смак додаючи до салату інші овочі, наприклад, огірок чи редиску.