ГоловнаРецептиСалати / Салат курка ананас гриби сир

Найсмачніший, соковитий, яскравий та красивий, на святковий стіл. Салат курка, ананас, гриби, сир сподобається всім із першої ж проби. Він надзвичайно ароматний, смачний, але при цьому простий у приготуванні. Смажені печериці добре поєднуються із стиглими фруктами, а сирна нотка додає салату пікантності.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
8
Цибуля зелена (Для прикраси 3 пишних пера) 100 г
Олія (Для смаження грибів) 3 ст. л.
Горіхи волоські (30г подрібнити в салат і на прикрасу близько 28 шт. цілі половинки) 20 шт
Майонез 4 ст. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити салат з куркою, ананасами, грибами та сиром? Підготуйте продукти. Замість свіжого ананаса можна взяти консервовані. Сир підійде будь-який із тих, що добре труться на дрібній тертці. Печериці можете замінити іншими грибами. Куряче філе та яйця можете відварити з вечора. Варіть круто яйця, приблизно 10-13 хвилин після закипання води.
Крок 2
Щоб куряче філе було соковитим, відваріть його так: покладіть у каструлю цілу грудку, залийте її водою, щоб м'ясо нею лише вкрилося, не більше. Вийміть з води м'ясо, доведіть воду до кипіння і поверніть філе в каструлю. Додайте цибулю, моркву до смаку, 3-4 горошини перцю. Зніміть, якщо буде, піну, варіть близько 15-25 хвилин. Посолити хвилин за 5-10 до закінчення варіння. Дайте курці охолонути в бульйоні, навіть якщо готуватимете наступного дня.
Крок 3
Печериці промийте, обсушіть. Розріжте їх на чотири частини, потім – скибочками-слайсами. Цибулю очистіть від лушпиння і також наріжте четвертинками. Варене куряче філе та яйця наріжте дрібним кубиком.
Крок 4
Обсмажте цибулю на сковороді з олією. Додайте гриби. Помішуючи, смажте гриби з цибулею до готовності, щоб не залишилося рідини, в кінці посоліть до смаку.
Крок 5
Свіжий стиглий ананас очистіть будь-яким зручним способом. Тверду серцевину не використовуйте, а ніжну м'якоть дрібно наріжте.
Крок 6
Готові гриби та нарізаний ананас відкиньте на друшляк, щоб продукти залишилися соковитими, але з них скла зайва рідина.
Крок 7
Сир натріть на дрібній терці, змішайте з нарізаним яйцем і парою столових ложок майонезу.
Крок 8
Нарізане куряче філе також заправте майонезом, за бажанням поперчіть. Частину волоських горіхів відкладіть для прикраси, решту подрібніть у м'ясорубці чи блендері.
Крок 9
Почніть збирати салат шарами. На дно овальної страви викладіть перший шар – це будуть смажені гриби.
Крок 10
На гриби розподіліть шар курячого філе так, щоб утворювалася форма ананаса. Філе закрийте шаром нарізаного ананасу.
Крок 11
На ананас викладайте шар яєчно-сирної суміші. Розподіліть його по всій поверхні ананасів, включаючи боки салату.
Крок 12
Яєчно-сирний шар злегка припорошити подрібненими горіхами. Верх салату викладіть половинками волоських горіхів, створюючи тематичний образ ананасу. Доповніть образ, використовуючи зелене перо цибулі. Все, салат можна подавати! Йому не потрібен час на просочення, адже продукти заправлялися на проміжних етапах. Салат згодом почне просочуватися соком ананаса, і той дійде до дна салатника, тож розрахуйте час подачі.
Автор рецепта:
Салат курка ананас гриби сир
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...