ГоловнаРецептиСалати / Салат курка з чорносливом і волоським горіхом

Оригінальний, апетитний, дуже смачний, на свято! Салат із куркою, чорносливом і волоським горіхом - рецепт листкового салату, який має гарний вигляд, ситний і зазвичай подобається всім гостям. Викласти салат можна просто в салатнику, але з кулінарним кільцем він матиме набагато акуратніший і ошатніший вигляд.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
2 години

Інгредієнти

Порцій:
6
Чорнослив (без кісточок) 150 г
Яйце куряче (великі) 2 шт

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити Салат курка з чорносливом і волоським горіхом? Підготуйте інгредієнти. Філе візьміть свіже, середнього розміру, краще від грудки. Яблуко підійде кисло-солодке, наприклад, Симиренко або Гренні-сміт. Майонез для салату можна зробити самостійно, так буде смачніше і корисніше. Посилання на каталог рецептів домашнього майонезу ви знайдете наприкінці рецепта.
Крок 2
Як відварити куряче філе? Налийте в каструльку приблизно 1,5 літра води. Коли закипить, підсоліть (близько 0,5 ст. л. солі) і відправте туди курку. Для смаку можна додати чорний перець горошком (3-4 шт) і лавровий лист. Варіть на невеликому вогні під кришкою до готовності (приблизно 20 хвилин після закипання). Якщо філе легко протикається ножем, значить готове. Охолодіть, не виймаючи з бульйону, щоб м'ясо не пересохло. Наріжте маленькими шматочками.
Крок 3
Відваріть круто яйця (після закипання 8-10 хвилин). Залийте холодною водою, остудіть. Очистіть від шкаралупи та дрібно порубайте.
Крок 4
Чорнослив промийте та наріжте маленькими шматочками. Якщо він сухий і жорсткий, попередньо залийте його окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, обсушіть сухофрукти паперовими рушниками і дрібно наріжте. Також дрібно порубайте ножем очищені волоські горіхи. Ядра можна подрібнити (не дуже дрібно) у блендері або висипавши їх у пакет, подрібнити за допомогою качалки.
Крок 5
Помийте, обсушіть і очистіть від шкірки яблуко середнього розміру. Натріть його на крупній тертці. Твердий сир натріть на тертці середнього розміру. Усі інгредієнти складайте в окремі ємності.
Крок 6
Як формувати салат? Встановіть на плоску тарілку кулінарне кільце (діаметром близько 18 см). Першим шаром викладіть філе, змастіть його майонезом. Другим шаром рівномірно розподіліть чорнослив. Знову майонез. Далі яйця та майонез. Яблуко - майонез. Сир - майонез. Зверху посипте салат рубаними горіхами. Майонез можна перекласти в кулінарний мішок і наносити майонезну сіточку на кожен шар.
Крок 7
Перед подачею поставте салат на 1 годину в холодильник для просочення. Потім обережно, щоб не зруйнувати конструкцію, зніміть кулінарне кільце. Прикрасити можна свіжою зеленню (кропом, петрушкою), сухофруктами. Подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Як зробити кулінарне кільце самостійно? Візьміть звичайну пластикову пляшку об'ємом 1-5 літри (розмір залежить від того, який діаметр вам потрібен). Відріжте потрібну вам висоту і приступайте до складання салату. Також кільце можна зробити зі щільного картону, обернувши його фольгою. Або використовувати роз'ємну форму для тортів, прибравши дно.

Автор рецепта:
Салат курка з чорносливом і волоським горіхом
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...