ГоловнаРецептиСалати / Салат Тіффані з виноградом і куркою

Ефектний і приголомшливо смачний. Для будь-якого свята! Салат Тіффані з виноградом і куркою складається з простих і звичних продуктів, проте його смак і вигляд незрівнянні. Існують різні варіації цього салату, але одне залишається незмінним - прикрашання салату виноградом, імітуючи дорогоцінний камінь.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
6
Філе куряче (попередньо відварити) 500 г
Яйце куряче (відварені) 4 шт
Цибуля (салатний, солодких сортів) 1 шт
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити салат Тіффані з виноградом і куркою? Підготуйте необхідні продукти. Куряче філе та яйця попередньо потрібно відварити й охолодити. Сир беріть твердий, без специфічного смаку та аромату. Волоські горіхи заздалегідь обсмажте на сухій сковороді. Виноград краще брати без кісточок, приємного зеленуватого відтінку, краще солодкий. Також підготуйте відповідний посуд для салату, в якому він подаватиметься на стіл.
Крок 2
Першим шаром буде йти куряча грудка. Якщо під час варіння вона не була підсолена, то слід це зробити зараз. Поріжте куряче філе невеликими шматочками. Цибулю очистіть і дрібно поріжте. Викладіть у салат половину нарізаного філе та цибулі. Зробіть майонезну сіточку або промажте трохи майонезом.
Крок 3
Обсмажені волоські горіхи порубайте ножем. Викласти половину горіхів другим шаром у салат.
Крок 4
Обраний сир натріть на великій або середній на тертці та викладіть половину сиру наступним шаром у салат поверх горіхів. Знову зробіть майонезну сіточку.
Крок 5
Яйця, відварені круто, очистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте яйця з майонезом і викладіть половину яєць наступним шаром у салат.
Крок 6
Повторіть усі шари в тій самій послідовності, найостанніший шар промажте майонезом.
Крок 7
Виноград промийте та обсушіть. Розріжте кожну ягоду навпіл і зрізом донизу викладіть на салат, злегка вдавлюючи ягоди в шар із майонезом. Прикрасьте таким чином усю поверхню салату.
Крок 8
Салат Тіффані з виноградом і волоськими горіхами слід охолодити, прибравши в холодильник. Можна перед подачею прикрасити його зеленню. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Салат Тіффані з виноградом і куркою
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...