ГоловнаШвидко, просто, смачно / Грінки з батона на сковороді з яйцем і молоком

Ароматні, смачні, сподобаються всім без винятку! Грінки з батона на пательні з молоком і яйцем виручать, коли треба швидко приготувати що-небудь до чаю або зробити сніданок нашвидкуруч. А можна зробити справжній десерт, прикрасивши ягодами, вершками, полив медом або карамельним соусом.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Батон 200 г
Молоко 150 мл
Олія (для смаження) 30 г

Покрокове приготування

Крок 1
Як посмажити грінки з батона з яйцем і молоком на сковороді? У невелику чашу розбийте яйце і трохи його перемішайте вінчиком.
Крок 2
До яйця додайте трохи молока і так само перемішайте до однорідного стану за допомогою вінчика.
Крок 3
Батон наріжте на шматочки завтовшки приблизно 1,5 сантиметра. Найкраще використовувати вчорашній батон, щоб він був трохи завітрений.
Крок 4
Шматочки батона занурте в молочну суміш із двох боків, щоб вони добре просочилися, але не розмокли.
Крок 5
На гарячу пательню налийте трохи рослинної олії та викладіть мокрі шматочки батона. Обсмажуйте їх з одного боку протягом 1-2 хвилин до золотистого кольору.
Крок 6
Потім переверніть і так само обсмажте з іншого боку. Грінки готуються дуже швидко, тому від плити не відходьте і стежте, щоб вони не підгоріли.
Крок 7
На підготовлену тарілку постеліть паперові серветки. Готові грінки знімайте зі сковорідки та викладайте на підготовлену серветку для того, щоб видалити з них надлишки жиру. Гарячі грінки одразу посипте невеликою кількістю цукру. Готові грінки подавайте з горнятком гарячого чаю. Смачного та ароматного чаю. Приємного апетиту!

Такі грінки можна приготувати дуже швидко, так би мовити, нашвидкуруч.
Якщо у вас часто залишається батон, то його з легкістю можна утилізувати, приготувавши такі смачні грінки. З обвітреного батона вони виходять навіть кращими, ніж зі свіжого.
Дехто додає цукор прямо в молочну суміш, але я так робити не люблю, бо цукор у холодному молоці погано розмішується і потім більша його частина залишається на дні чаші і грінки виходять мало солодкі. Зате зверху їх можна посипати цукром у великій кількості.
До таких грінок можна подати на додаток джем, мед або варення.
Якщо вам не до смаку варіант із додаванням цукру, то можна їх приготувати і в солоному варіанті. Для цього в молочну суміш додайте трохи солі.
З приготуванням цих грінок не виникне жодних складнощів навіть у кулінара-початківця або підлітка.
Готуйте із задоволенням! Дуже смачно!

Автор рецепта:
Грінки з батона на сковороді з яйцем і молоком
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...