ГоловнаРецептиСалати / Класичне різотто з куркою та грибами

Ароматне різотто з курячою грудкою та печерицями. Смачний ароматний рис із куркою та печерицями сподобається всім членам родини. Для урізноманітнення сімейної вечері, і на подив гостей, можна приготувати страву з присмаком Італії.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Рис (Арборіо або інший рис для різотто) 150 г
Гриби 200 г
Курячий бульйон (Трохи більше або трохи менше - скільки вбере рис) 800 мл
Олія 2 ст. л.
Сіль 1 ч. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити класичне різотто з куркою та грибами? Підготуйте продукти. Рис потрібен спеціальний для різотто - Арборіо або інший відповідний для цієї страви. З курки - куряче філе, можна взяти будь-яку частину курки без кісток. Із грибів печериці, можна замінити будь-якими, але дотримуватися їхнього часу приготування. Бульйон у мене курячий, можна (але не бажано) замінити водою або курячим бульйонним кубиком. Також можна використовувати спеції на свій смак.
Крок 2
Печериці промийте під проточною холодною водою, змиваючи дуже ретельно залишки сміття і землі. Гриби обсушіть і довільно наріжте. Обсмажте до готовності нарізані гриби на сильному вогні. Трохи підсоліть.
Крок 3
Для приготування різотто краще взяти глибоку пательню або сотейник із товстим дном. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння та наріжте. Пательню поставте на вогонь, налийте маслинову олію та обсмажте до прозорості нарізану ріпчасту цибулю.
Крок 4
Курячу грудку промийте холодною водою, обсушіть і наріжте довільно. Додайте нарізану курку до обсмаженої цибулі та на сильному вогні обсмажте курку до рум'яності, кілька хвилин. Курку постійно помішуйте.
Крок 5
Зменшіть нагрівання до трохи меншого за середнє і влийте до курки біле сухе вино, дочекайтеся, поки воно майже випарується, і одразу додайте рис для різотто. Перемішайте рис із куркою та цибулею.
Крок 6
Частинами (можна по невеликому ополонику) вливайте до рису курячий бульйон. Рис має вбирати в себе рідину. Додайте сіль і перець за смаком. Далі підливайте бульйон у міру того, як його вбиратиме рис. Бульйону може знадобитися трохи більше або менше, головне не проґавити той момент, коли рис буде майже готовим - "аль денте" (дослівно: на зубок, тобто до такого ступеня готовності, коли рис залишається злегка твердуватим, але не жорстким).
Крок 7
Коли рис буде майже готовий, додайте до нього обсмажені гриби і вершкове масло, не прибираючи нагрівання, перемішайте все разом дуже акуратно, але рівномірно, а потім лише приберіть із плити. Загальний час приготування рису не має перевищувати 16-18 хвилин.
Крок 8
Готове різотто з куркою та печерицями подавайте гарячим, щойно воно приготується. Остигаючи, воно може трохи втратити свою унікальну консистенцію. При подачі страви на стіл можна посипати тертим твердим сиром.
Автор рецепта:
Класичне різотто з куркою та грибами
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...