• 31 переглядів
Лимонний курд класичний

Яскравий, красивий і смачний. Для різних десертів. Класичний лимонний курд - це різновид заварного крему, зробленого з використанням лимонів. Він виходить дуже ніжним, густим і шовковистим, з кисло-солодким присмаком.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити класичний лимонний курд? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Лимони беріть великі. Якщо вони маленькі, то можна взяти 3 штуки. Лимони добре помийте.
Крок 2
З одного лимона зніміть цедру і помістіть її в ківш, у якому варитиметься курд. Потім вичавіть із лимонів сік. Має вийти 170 мл. Якщо вийшло трохи менше, то додайте воду. Одержаний сік влийте в ківш до цедри. Додайте цукор і крохмаль. Усю масу, що вийшла, добре перемішайте віночком, щоб крохмаль рівномірно розійшовся і не залишилося грудочок. Поставте ківш на вогонь і доведіть усе до кипіння при постійному помішуванні.
Крок 3
При закипанні маса трохи загусне за рахунок доданого крохмалю. Якщо хочете отримати більш однорідну консистенцію, то можна все процідити через сито. Мені більше подобається не проціджений, щоб у курді траплялися шматочки цедри. Смак виходить більш натуральний.
Крок 4
В окремій чаші збийте вінчиком яєчні жовтки і потроху додайте лимонну масу. Додавати різко жовтки в ківш не треба, бо вони можуть запектися. А коли лимонна маса вводиться в жовтки поступово, все встигає рівномірно розподілитися між собою. Потім поверніть усю масу назад у ківш і поставте знову на вогонь.
Крок 5
При постійному помішуванні доведіть масу до кипіння. Але кип'ятити не треба. Маса стане ще густішою. Зніміть ківш із вогню.
Крок 6
У гарячу лимонну суміш додайте вершкове масло. Воно одразу почне танути. Усе перемішайте, щоб масло рівномірно розподілилося по суміші.
Крок 7
Лимонний курд готовий! Перелийте його в посуд відповідного розміру і повністю остудіть. Після охолодження лимонний курд стає ще густішим.
На основі цього рецепта можна приготувати й апельсиновий курд. Тільки цукру знадобиться трохи менше.