• 36 переглядів
Гніздо глухаря салат класичний

Справжній витвір кулінарного мистецтва! Салат Гніздо глухаря вже став класичною стравою для будь-яких святкових застіль. Під прикрасою зі смаженої картоплі можна заховати будь-який салат, який ви любите. Приготувати його зовсім не складно, як може здатися спочатку.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Яйце куряче 2 шт
Перепелині яйця 3 шт
Картопля 2 шт
Майонез 3 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити класичний салат Гніздо глухаря шарами в домашніх умовах? Підготуйте продукти. Курячу грудку та обидва види яєць попередньо відваріть і остудіть. Картоплю візьміть сорту, придатного для смаження. Олія - рафінована, без запаху. З вибором олії для смаження допоможе стаття за посиланням наприкінці рецепта. Майонез ви можете зробити самостійно. Рецепти домашнього майонезу ви знайдете після останнього кроку.
Крок 2
Картоплю помийте й очистіть. Натріть її на тертці для корейської моркви. Або наріжте дуже тонкою соломкою.
Крок 3
Замочіть картопляну соломку у воді на 5 хвилин - з неї піде зайвий крохмаль і картопля краще обсмажиться.
Крок 6
Розігрійте в сотейнику рослинну олію для смаження. Як зрозуміти, що олія готова для фритюру? Опустіть у неї дерев'яну шпажку. Якщо навколо неї зібралися бульбашки, значить можна приступати до процесу смаження. Якщо олія дуже сильно пузириться, то вона занадто гаряча. Картопля в ній буде горіти. Опускайте в нього порціями соломку з картоплі та смажте її до золотистого кольору. Готову картоплю викладайте на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
Крок 10
Складіть у салатник нарізані курку, яйця та огірок. Ви також можете додати й інші інгредієнти в салат - шинку, цибулю, обсмажені гриби. Посоліть і поперчіть салат, додайте в нього майонез. Перемішайте.
Крок 11
Візьміть тарілку для салату і в центр неї викладіть салат у формі гнізда. У центрі ложкою зробіть заглиблення. Покладіть у нього нарізаний кріп. Боки "гнізда" змастіть майонезом.
Крок 12
Приліпіть з боків салатної гірки обсмажену картоплю, імітуючи пташине гніздо. На кріп викладіть очищені перепелині яйця.