• 5 848 переглядів
Соус медово гірчичний

Універсальний, пікантний, кисло-солодкий, для будь-яких страв. Медово-гірчичний соус робиться за лічені хвилини. Він дає змогу стравам розкриватися з нового боку, роблячи їх тільки смачнішими. Такий соус на основі меду, гірчиці та оливкової олії підійде до м'яса, птиці, риби, а також до свіжих овочевих салатів.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
10 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити медово-гірчичний соус? Підготуйте необхідні інгредієнти. Мед беріть рідкий. Якщо він у вас зацукрований, то слід попередньо розтопити його на водяній бані. Я використовую звичайний квітковий мед. З каштановим або гречаним смак соусу буде більш терпким. Гірчицю для соусу можна брати будь-яку. Я використовувала російську. Вид гірчиці впливає на смак соусу. З російською гірчицею він виходить злегка гострим, а з французькою, навпаки, ще солодшим.
Крок 2
У мисці або піалі з'єднайте мед, оливкову олію, гірчицю, лимонний сік і все збийте до однорідності за допомогою міксера або вінчика. Спочатку краще просто перемішати інгредієнти, щоб оливкова олія з'єдналася з медом і лимонним соком і тільки після цього почати повноцінно збивати. Якщо відразу почати збивати без попереднього перемішування, легка оливкова олія може виплеснутися з миски.
У деяких рецептах у соус додають пропущений через прес часник, соєвий соус замість солі та сирий жовток. Варіантів приготування цієї заправки багато. Я даю базовий варіант, а там можна змінювати його на свій розсуд і смак.