• 146 переглядів
Соус майонез із часником

Чудовий акомпанемент до будь-яких страв - те, що ви шукали! У складі домашнього соусу майонез із часником все тільки натуральне і корисне. Це продукти, які завжди є на будь-якій кухні. Домашній майонез виходить ніжний, повітряний і пікантний за рахунок додавання часнику та чорного перцю.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
15 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити соус майонез із часником і лимоном? Підготуйте інгредієнти. Яйця використовуються в сирому вигляді, тому краще брати найсвіжіші та куплені у перевіреного продавця. Замість цілих яєць для соусу можна взяти одні жовтки. Консистенція соусу буде трохи густішою, смак насиченішим, а колір кремовішим. Олію беріть абсолютно без запаху. Аромат, навіть той, який вам дуже подобається в олії, може зіпсувати смак майонезу. Кількість часнику регулюйте за смаком.
Крок 2
Часник очистіть, помийте і пропустіть через прес або дуже дрібно порубайте ножем. Навіть якщо ви впевнені в можливостях свого блендера, краще це зробити заздалегідь і не відправляти в соус великі шматки. Через досить велику кількість олії в соусі, часник може погано подрібнитися блендером.
Крок 3
У чашу блендера або глибокий посуд, у якому буде зручно збивати, перелийте рослинну олію, яйця та лимонний сік.
Крок 4
Тримаючи занурювальний блендер на дні чаші, збивайте до моменту, коли майже вся маса стане білого кольору.
Крок 5
Додайте трохи солі та перцю, подрібнений часник. Продовжуйте збивати соус до отримання пишної та однорідної білої маси.
Крок 6
Отриманий соус перекладіть у скляну або керамічну ємність із кришкою. Використовувати можна відразу або ж зберігати не більше тижня в холодильнику. Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 300 мл соусу. Такий майонез чудово підходить для заправки овочевих салатів, як соус до риби, птиці та м'яса. Я дуже люблю грінки з житнього хліба з таким майонезом. Приємного апетиту!