• 27 переглядів
Соус бешамель класичний

Нашвидкуруч, зі звичайних продуктів, дуже смачний, ніжний! Класичний соус бешамель чудово поєднується зі стравами з м'яса, риби або овочів. Гарний як підлива до будь-якого гарніру. З ним ви приготуєте смачну лазанью або ніжне суфле. А ще на його основі можна готувати більш складні соуси!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити класичний білий соус бешамель? Підготуйте необхідні інгредієнти. Рослинну олію використовуйте без запаху. Молоко не має бути холодним, злегка підігрійте його на повільному вогні. Це дозволить легше зробити соус однорідним.
Крок 2
Для приготування соусу візьміть товстостінну каструлю або сотейник. Емальований посуд у цьому разі не використовуйте, щоб соус не приставав до дна. У каструлі на повільному вогні розтопіть вершкове масло.
Крок 4
Всипте в олію просіяне борошно, ретельно перемішайте до зникнення грудочок. Краще це робити вінчиком, ним легше зробити масу більш однорідною. Ложкою це зробити складніше. На слабкому вогні при постійному помішуванні підсмажте борошно до появи золотистого кольору.
Крок 5
Тонкою цівкою невеликими порціями (по 3-4 ст.л.) влийте тепле молоко. Дуже важливо при цьому одночасно активно все перемішувати, поки кожна порція молока повністю не з'єднається з борошняною масою.
Крок 6
Найголовніше, не поспішати. Додавайте молоко поступово. Якщо налити відразу багато молока, утворення грудочок неминуче. При активному перемішуванні влийте частинами все молоко.
Крок 8
Варіть соус на повільному вогні до бажаної консистенції. Обов'язково при цьому не забувайте постійно помішувати, щоб соус не пригорів і не став грудкуватим. Якщо соус густуватий, додайте ще молока. Якщо навпаки, рідкий, проваріть його до потрібної густоти. Але майте на увазі, що при охолодженні соус буде густішим.
Наприкінці приготування в соус бешамель можна додати різні спеції. Вибір яких залежить від страви, для приготування якої використовується соус.