• 37 переглядів
Пісний майонез у домашніх умовах блендером без яєць

Соус за 5 хвилин, натуральний і корисний! Цей рецепт підійде тим, хто з якихось причин не їсть курячі яйця. Пісний майонез блендером без яєць у домашніх умовах можна приготувати як заздалегідь, так і безпосередньо перед подачею. Регулюючи пропорції інгредієнтів можна отримати соус, який вам більше сподобається.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити майонез у домашніх умовах блендером без яєць? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Щоб не витрачати багато сил і часу на отримання лимонного соку, лимон вибирайте соковитіший. Гірчицю беріть перевірену, від неї сильно залежить смак готового майонезу.
Крок 2
Просійте борошно в сотейник або невелику каструлю (об'ємом не більше 2 літрів). Борошно потрібно просівати, щоб відсіяти дрібне сміття за його наявності. Додайте приблизно півсклянки води і перемішайте до однорідності так, щоб не було грудок. Найзручніше це робити вінчиком.
Крок 4
Поставте каструлю на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Трохи зменшіть вогонь і варіть до загустіння маси. При цьому не переставайте помішувати. Якщо ви хочете отримати густіший майонез, варіть довше. Враховуйте, що консистенція борошняної заварки після охолодження стане густішою. Остудіть до кімнатної температури.
Крок 5
Решту інгредієнтів перекладіть у чашу блендера або глибокий посуд, у якому буде зручно збивати.
За густотою і за смаком такий майонез не поступається звичайному покупному майонезу.
Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 400 мл майонезу.
Коли я готую такий майонез, солі та гірчиці додаю менше.