• 49 переглядів
Соус для пасти Карбонари з вершками

Ніжний, з вираженим смаком, популярний не тільки в Італії! Соус для пасти Карбонари з вершками готується досить просто і зрозуміло. Але все ж є деякі тонкощі, які дадуть змогу отримати абсолютно бездоганну, дуже смачну та ніжну підливу. Любителі італійської кухні обов'язково оцінять!
Рецепт на:
3 порції
Час приготування
20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
3
Яєчні жовтки 2 шт
Бекон 120 г
Сир пармезан 35 г
Олія оливкова 1 ст. л.
Часник 1 зуб.
Перець чорний мелений за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати соус для пасти Карбонари з вершками? Відміряйте необхідні інгредієнти. Для соусу переважно використовувати не дуже жирний бекон. У мене карбонат із невеликим жировим прошарком. Яєчні жовтки мають бути обов'язково свіжими.
Крок 2
Форму нарізки бекону вибирайте за бажанням. Можна нарізати невеликою соломкою або тонкими невеликими скибочками.
Крок 3
Часник очистіть, помийте. Я часник у соусі не залишаю, тому порізала його тонкими пластинками. Якщо часник у соусі вітається, то зубчик дрібно порубайте.
Крок 5
На сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть нарізаний бекон. Обсмажуйте бекон на середньому вогні, не забуваючи помішувати, до легкого рум'янцю. Якщо бекон занадто жирний, можна олію не додавати або додати менше.
Крок 6
Викладіть на сковороду часник. Обсмажте бекон із часником, помішуючи, ще 1 хвилину, щоб соус набув легкого пікантного аромату. Я часник прибрала зі сковороди. За бажанням дрібно нарубаний часник можна залишити в соусі.
Крок 9
Перелийте жовтки з вершками на окрему сковороду. На повільному вогні за постійного помішування доведіть суміш до легкого загустіння. Дуже важливо робити це саме на повільному вогні. За високих температур жовтки та вершки можуть згорнутися, у соусі з'являться грудочки, що зіпсує його зовнішній вигляд і смак.
Крок 11
Додайте в соус натертий сир. На слабкому вогні, постійно помішуючи, доведіть масу до повного розплавлення сиру. За бажанням соус підсоліть, додайте чорний перець. Я не солила, оскільки паста вариться в солоній воді і пармезан надає соусу солонувато-гоструватий смак.
Крок 12
Соус для пасти Карбонари готовий. За консистенцією він має бути як не дуже густа сметана. Якщо використовувалися вершки меншої жирності, то соус може вийти менш густим. Густоту можна відрегулювати додаванням більшої кількості сиру. Якщо ж соус, навпаки, занадто густий, розбавте його гарячою водою, у якій варилася паста.
Якщо хочеться доповнити соус спеціями або ароматними травами, то додавайте їх помірно, щоб не перебити ніжний смак самого соусу.