ГоловнаРецептиСоуси / Домашній соус із томатної пасти

Універсальний, із простих продуктів, нашвидкуруч. Домашній соус із томатної пасти - це справжня паличка-виручалочка, яка зробить будь-яку страву смачнішою. Змінюючи набір прянощів і додаткових продуктів, щоразу ви отримуватимете соус із новими смаковими відтінками.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
15 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
6
Вода 250 мл
Сіль 1 ч. л.
Цукор 6 ч. л.
Кориця 0.5 ч. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити домашній соус із томатної пасти? Підготуйте необхідні інгредієнти. Томатну пасту вибирайте якісну та натуральну, адже її смак буде визначальним для готового соусу. Прянощі можна вибирати будь-які на свій смак.
Крок 2
Томатну пасту покладіть у невеликий кухлик або каструльку, можна використати миску, в якій можна нагрівати продукти на плиті.
Крок 3
Закип'ятіть зазначену кількість води та залийте підготовлену томатну пасту окропом. Гарненько розмішайте, щоб томатна паста рівномірно розчинилася в окропі. Змінюючи кількість води ви можете легко регулювати густоту соусу.
Крок 4
Додайте в соус сіль, цукор, чорний мелений перець і мелену корицю. Перемішайте до повного розчинення солі та цукру. Загалом можна сказати, що соус готовий.
Крок 5
Але я вважаю за краще ще раз довести отриманий соус і проварити його кілька хвилин. Спробуйте соус на смак, за необхідності відрегулюйте його, додавши ті чи інші спеції.
Крок 6
Готовий соус можна подавати як у гарячому вигляді, так і в охолодженому.
Крок 7
Приємного апетиту!

Це базовий рецепт, над яким можна дуже багато експериментувати з найрізноманітнішими інгредієнтами. Можна додати подрібнену та обсмажену на окремій сковорідці ріпчасту цибулю та/або моркву. Наприкінці приготування можна додати дрібно нарізаний ретельно промитий чорнослив. Дуже цікавої консистенції та смаку надає адигейський сир, натертий на великій або дрібній тертці. Дуже цікавим виходить такий соус з кінзою.

Автор рецепта:
Домашній соус із томатної пасти
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...