• 56 переглядів
Торт Червоний Оксамит класичний у домашніх умовах

Яскравий, смачний, ніжний, повітряний, вершковий, святковий! Торт Червоний Оксамит класичний стане окрасою будь-якого свята, байдужих за столом не залишиться. М'який бісквіт вдало поєднується з вершковим кремом. Але найголовніше: готувати торт доволі просто - навіть новачок впорається без зусиль!
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
8
Для коржів
Борошно пшеничне 2.5 стак.
Цукор 1.5 стак.
Олія 1.5 стак.
Кефір 1 стак.
Яйце куряче 2 шт
Какао 1 ч. л.
Сода харчова 1 ч. л.
Оцет 1 ч. л.
Сіль 0.5 ч. л.
Ванілін за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити торт Червоний оксамит класичний у домашніх умовах? Підготуйте продукти. Спочатку для приготування коржів. Спочатку в рецепті використовується пахта, але через брак її успішно замінюють кефіром. Вийміть його з холодильника заздалегідь, щоб він зігрівся. Яйця візьміть великі. Обов'язково помийте їх і обсушіть.
Крок 2
Просійте у велику миску борошно та какао. Додайте цукор, соду та сіль. Какао додають для посилення кольору коржів. Якщо любите більш шоколадний смак, додайте його більше, але тоді колір коржів буде темнішим. Можете додати ще ванілін. Майте на увазі, що борошна у вас може піти більше або менше, ніж у мене. Орієнтуйтеся за консистенцією тіста.
Крок 4
В іншу миску розбийте яйця. Влийте кефір і рослинну олію. Трохи кефіру залиште. Влийте в нього гелевий барвник і перемішайте. Кількістю барвника можна також регулювати колір коржів. Чим його більше, тим насиченіший колір. Майте на увазі, що після випічки колір зблякне. Вилийте забарвлений кефір у миску. Додайте оцет і ванільний екстракт, якщо використовуєте його.
Крок 6
Влийте рідкі інгредієнти в сухі. Змішайте їх за допомогою вінчика або міксера. Має вийти однорідна маса.
Крок 7
Підготуйте форми для випічки. Торт можна пекти окремими коржами, тоді знадобляться 3 форми. Я пекла в кільці, його діаметр 20 см. Дно зробила з подвійного шару фольги. Розлийте тісто по формах - трьом або одній, як у мене. Форми попередньо змастіть невеликою кількістю рослинної олії.
Крок 8
Випікайте корж у духовці за температури 180°С, режим верх-низ. Якщо один, то 50-60 хвилин, якщо три, то один за одним і по 30 хвилин кожен. Готовність визначте за допомогою дерев'яної палички - вона має вийти з коржа сухою. Точний час і температуру запікання визначайте за своєю духовкою. Про духовки читайте в статті під кроками.
Крок 9
Готовий корж остудіть. Розріжте його на три частини. У мене сильно піднялася шапочка на бісквіті, я її зрізала і використовувала для прикраси.
Крок 10
Підготуйте продукти для крему. Сир візьміть типу Філадельфії, вершковий або сирний, без добавок. Сир має бути теплим. Масло вийміть із холодильника заздалегідь, воно має стати м'яким. Кількість пудри я взяла мінімальну. Ви можете збільшити її на свій смак. Можете додати ванілін або ванільний екстракт у крем, я не додавала.
Крок 14
Також обмажте верх і боки торта. Приберіть торт на кілька годин у холодильник для стабілізації крему.
Дуже смачний торт! Коржі м'які, пористі, їх навіть не треба просочувати. Крем густий, добре тримає форму. Я б збільшила його кількість, щоб обмазати торт більш товстим шаром.