ГоловнаРецептиСупи перші страви / Томатний суп пюре класичний

Незрівнянно смачна перша страва за лічені хвилини! Класичний томатний суп-пюре, мабуть, можна назвати одним із найпростіших супів не тільки за кількістю використовуваних інгредієнтів, а й за тривалістю його приготування. Найдешевше він виходить у сезон збору свіжих помідорів.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Олія 20 мл
Сіль за смаком
Зелень за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зварити томатний суп-пюре класичний зі свіжих помідорів? Підготуйте зазначені продукти. Краще використовувати помідори м'ясистих, а не соковитих сортів, зі щільною м'якоттю й тонкою шкіркою. Томити страву рекомендується на оливковій олії холодного віджиму. Доповнити набір інгредієнтів можна морквою, селерою, кінзою тощо.
Крок 2
Помідори промийте у воді, викладіть у глибоку миску або піалу, залийте окропом і залиште на 3-5 хвилин залежно від величини плодів. Після цього різко перемістіть помідори в крижану воду. Завдяки різниці температур шкірка з томатів легко зчиститься.
Крок 3
Поки томати у воді, очистіть цибулину, промийте і наріжте дрібними кубиками. Прогрійте оливкову олію в казані або сотейнику з антипригарним дном, пасеруйте в ній цибулеву нарізку на слабкому вогні до прозорості або золотистого кольору, час від часу перемішуючи.
Крок 4
Очистіть помідори від шкірки, виріжте з них серцевинки та наріжте дрібним або середнім кубиком.
Крок 5
Відправте помідори до пасерованої цибулевої нарізки. Протоміть усе на середньому вогні, поки томатна нарізка не випустить сік.
Крок 6
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте трохи гарячої води. Обов'язково спробуйте суп на смак, і, якщо томати кислуваті, нівелюйте кислинку цукровим піском. Зменшіть нагрівання до мінімуму і тушкуйте страву близько 10 хвилин. За бажанням можна всипати сушені прованські трави, сушений базилік, орегано тощо.
Крок 7
Вимкніть вогонь і перелийте всю масу в ємність для блендера або в чашу кухонного комбайна. Пюрируйте суп до однорідного стану. Якщо спочатку дати масі охолонути, а потім пюрирувати її, то після подрібнення суп необхідно буде ще раз прогріти до кипіння.
Крок 8
Розлийте гарячий суп у тарілки або піали, присипте подрібненою свіжою зеленню, меленим чорним перцем, прикрасьте лимонним базиліком. Можна подати першу страву із сухариками, крутонами або грінками з часником. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Томатний суп пюре класичний
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...