• 351 переглядів
Торт у мікрохвильовці за 5 хвилин швидко і смачно

Ніжний, повітряний, дешевий, за лічені хвилини! Торт у мікрохвильовці за 5 хвилин швидко і смачно виручить вас, коли гості на порозі або хочеться чогось до чаю. Для нього потрібні звичайні продукти, які завжди знайдуться в будь-якому будинку.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
5 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Для тіста
Борошно пшеничне 4 ст. л.
Цукор 3 ст. л.
Какао 1.5 ст. л.
Молоко 3 ст. л.
Яйце куряче 1 шт
Розпушувач тіста 0.5 ч. л.
Ванільний цукор 5 г
Олія 3 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити торт у мікрохвильовці за 5 хвилин швидко та смачно? Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Крок 2
Яйце вимийте під струменем теплої води з содою, щоб змити бруд і бактерії, розбийте його в миску. Влийте до нього молоко, воно може бути абсолютно будь-якої жирності. Головне, щоб молоко було свіже й натуральне.
Крок 3
У миску з яйцем і молоком всипте цукор, найкраще дрібного помелу. Це може бути як звичайний білий, так і тростинний або коричневий цукор.
Крок 4
Влийте в миску рослинну олію. Олію потрібно брати рафіновану, щоб запах насіння не перебивав аромат інших інгредієнтів. Також можна взяти оливкову олію.
Крок 5
Усе збийте до однорідності. Це можна зробити вручну за допомогою вінчика, або скористатися міксером.
Крок 6
У миску з масою просійте через дрібне сито пшеничне борошно. Це дасть змогу позбутися сміття, якщо таке було, і наситить борошно киснем. Борошно найкраще взяти вищого ґатунку, випічка вийде більш повітряною. Можливо борошна знадобиться менше або більше, орієнтуйтеся на бажану консистенцію тіста.
Крок 7
Додайте в миску какао-порошок. Какао має бути вищого ґатунку без усіляких добавок у вигляді цукру або сухого молока. І найкраще какао-порошок теж просіяти, як і борошно, щоб розбити в ньому всі можливі грудочки і рівномірно вмішати в тісто.
Крок 8
Всипте розпушувач і ванільний цукор. Замість ванільного цукру, можна додати ваніль або ванілін. Але якщо будите міняти ванільний цукор, вага буде вже іншою. Ванілін додавайте на кінчику ножа, оскільки більша кількість може надати готовій страві гіркоти.
Крок 10
Візьміть форму, яка підходить для приготування в мікрохвильовій печі, змастіть рослинною олією. Застеліть дно папером для випічки. Якщо ви любите високі тортики, як ми, візьміть форму діаметром 12-14 сантиметрів. Якщо тортики з двох коржів, цілком підійде форма діаметром 18 сантиметрів.
Крок 11
Перекладіть у форму тісто та розрівняйте. Зробіть невелике заглиблення в середині тіста. Це дасть змогу готовому коржу уникнути підняття верху гіркою і залишитися рівним.
Крок 12
Поставте форму в мікрохвильову піч на поворотний столик і закрийте дверцята. Готуйте за потужності 900 W протягом 3-4 хвилин. Спочатку випікайте протягом 3 хвилин, перевірте на готовність і якщо потрібно увімкніть ще на 1 хвилину. Після сигналу вимкнення залиште всередині ще на 5 хвилин, щоб бісквіт дійшов.
Крок 13
Вийміть форму з мікрохвильовки та витягніть готовий бісквіт. Видаліть папір із дна бісквіта і поставте на решітку, залиште так до його повного охолодження. Решітку можна взяти для гриля від мікрохвильової печі. І не залишайте бісквіт у формі, він відволожиться від пари під час охолодження.
Крок 15
Змастіть нижній корж шоколадною пастою. Замість неї можна взяти варене згущене молоко або збити вершки.
Крок 18
Волоські горіхи трохи підсушіть на сухій сковорідці, подрібніть ножем або в блендері й обсипте боки та поверхню торта, притискаючи.
Крок 19
Прикрасьте верх відкладеною шоколадною пастою і можна подавати. Або приберіть у холодильник на кілька годин для просочування.