• 22 переглядів
Торт Монастирська хата з вишнею

Оригінальний і фантастично смачний - усі будуть у захваті! У нас у всіх є в оточенні люди, яких ми хочемо здивувати своїми кулінарними здібностями. Торт Монастирська хата з вишнею - безпрограшний варіант! Ніжний крем і вишня з кислинкою створюють шалено смачне поєднання. Обов'язково спробуйте!
Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
2 години
Інгредієнти
Порцій:
5
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити торт Монастирська хата з вишнею зі сметанним кремом у домашніх умовах? Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для тіста. Вершкове масло має бути холодним, тому діставайте його з холодильника безпосередньо перед приготуванням.
Крок 2
Тісто для торта можна замісити за допомогою кухонного комбайна. На це часу піде небагато. Але я буду все робити вручну. Отже, у миску просійте борошно. Холодне масло наріжте на кубики та перетріть із борошном на крихту.
Крок 5
Готове тісто має бути досить м'яким, але нелипким. За необхідності додайте ще трохи борошна. Зверніть увагу, що довго вимішувати пісочне тісто не можна, щоб вироби з нього не вийшли жорсткими. Про інші нюанси роботи з пісочним тістом читайте в окремій статті за посиланням наприкінці рецепта. Загорніть тісто в харчову плівку або приберіть у пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Увімкніть духовку на 200 градусів.
Крок 6
Для начинки вишню можна взяти будь-яку: свіжу, заморожену або консервовану. Головне, щоб вона була без кісточок. Я зазвичай стерилізую вишню у власному соку на зиму. Вона мене дуже виручає.
Крок 7
Злийте з вишні зайвий сік, додайте цукор. Ретельно перемішайте, не порушуючи цілісності ягід.
Крок 8
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте в прямокутний пласт завтовшки близько 3 мм. Для торта необхідно зробити 21 трубочку. Я тісто розділила на 3 рівні частини і кожну розрізала на 7 смужок шириною 4-5 см і довжиною 21-22 см.
Крок 9
У кожну смужку викладіть вишню в ряд і защипіть краї. Викладіть готові трубочки на деко і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на 15 хвилин до легкого золотистого відтінку. Точний час залежить від вашої духовки. Дізнатися про особливості роботи духовок можна, прочитавши окрему статтю, посилання в кінці рецепта.
Крок 10
Готові трубочки вийміть із духовки й остудіть. Поки вони остигають, займіться приготуванням сметанного крему.
Крок 11
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для крему. Сметану беріть жирну. Ванілін можна замінити на ванільний цукор.
Крок 12
З'єднайте сметану, цукор і ванілін в окремій мисці та добре все збийте до повного розчинення цукру.
Крок 13
На плоске блюдо викладіть невелику кількість сметанного крему, а на нього 6 трубочок. Усе ретельно промажте кремом. Другим рядом викладіть 5 трубочок і знову гарненько промажте кремом. Продовжуйте збирати торт, формуючи пірамідку: наступним рядом викладіть 4 трубочки, потім 3 і т. д.
Крок 14
Подрібніть будь-яким зручним для вас способом смажений мигдаль і шоколад. Я взяла темний гіркий шоколад, мені дуже подобається його поєднання з вишнею.