• 388 переглядів
Торт Наполеон із готового листкового тіста

Смачно, просто, недорого. Коли гості на порозі! Торт Наполеон із готового листкового тіста - справжня виручалочка для тих, хто обожнює Наполеон, але не любить морочитися з тістом, розкачуванням і випічкою коржів. З готового листкового тіста виходять чудові коржі, А крем у нас ніжний і повітряний.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
3 години
Інгредієнти
Порцій:
8
Тісто листкове 800 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як спекти торт Наполеон із готового листкового тіста? Листкове тісто попередньо розморозьте в холодильнику, не виймаючи з пакета. У вас вийде 4 пластини. Розкачувати їх не потрібно, вони й так мають ідеальний розмір для торта. Якщо у вас тісто не в пластинах, а у вигляді довгого прямокутника, згорнутого рулетом, то цей прямокутник можете просто розрізати на 2-3 частини залежно від бажаного розміру та товщини торта.
Крок 2
Викладіть тісто на застелене пергаментом деко. Зробіть виделкою проколи, щоб тісто рівномірно піднялося під час випічки. Випікайте коржі в розігрітій до 190°С приблизно 10-12 хвилин. Час вказано приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи вашої духовки. Детальніше читайте в статті наприкінці рецепта. Як зробити листкове тісто в домашніх умовах ви дізнаєтеся, пройшовши за посиланням із каталогом рецептів під кроками.
Крок 4
Поки випікаються коржі, приготуйте крем. Вершкове масло має бути кімнатної температури (обирайте натуральне, якісне, краще 82% жирності), тому заздалегідь дістаньте його з холодильника.
Крок 5
Сметана для крему має бути якісною, густою, 25-30% жирності. Якщо сметана рідкувата, а також для отримання густої консистенції сметану можна попередньо відважити (підвісити в тканинному мішечку), щоб зайва рідина стекла. Як варіант можна скористатися загущувачем із пакетика (читайте інструкцію до нього). У мисці з'єднайте сметану, цукор і ванільний цукор та збийте міксером до пишності. Про сметанний крем читайте в статті наприкінці рецепта.
Крок 6
Окремо збийте міксером м'яке вершкове масло та згущене молоко. Згущене молоко, як і інші продукти для крему, вибирайте якісне, густе. Від якості обраних вами інгредієнтів залежатиме густота і якість готового крему.
Крок 8
Крем має вийти густим, не плинним, але м'яким і пишним. Готовий крем приберіть у холодильник, поки він не знадобиться.
Крок 9
Тепер повернемося до коржів. Кожен листковий корж розріжте вздовж на два коржі та повністю охолодіть.
Крок 10
Дуже важливо, щоб коржі були як слід охолоджені, адже якщо вони будуть хоч трохи теплими, вони розтоплять масляну частину крему і він просто потече. У вас вийде 8 тонких коржів.
Крок 12
Коржі складіть один на одного, гарненько промащуючи кремом, залишивши трохи крему для верху і боків торта.
Крок 14
Зверху на торт поставте дошку яким-небудь вантажем і залиште на 10 хвилин, щоб торт трохи утрамбувався. Потім вантаж зніміть. За необхідності боки торта підрівняйте ножем.
Крок 15
Верх і боки торта змастіть залишками крему й обсипте крихтою. Можете подавати торт одразу, поки він хрумкий, або дати постояти в холодильнику 3-4 години для просочення.