ГоловнаРецептиВипічка / Бісквіт класичний у духовці

Ніжний, повітряний, м'який, легкий, дуже смачний! Бісквіт класичний у духовці ідеально підходить для тортів або тістечок. Зробити його нескладно, головне дотримуватися деяких нюансів. Замінивши частину борошна на какао, можна спекти шоколадний бісквіт.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
8

Покрокове приготування

Крок 1
Як спекти бісквіт класичний у духовці? Підготуйте потрібні інгредієнти. Яйця вибирайте великі категорії С1 або СО. Борошно обов'язково просійте. Це наситить її киснем, і бісквіт краще підніметься при випіканні і буде повітрянішим і м'якшим. Заздалегідь увімкніть духовку на 180 градусів.
Крок 2
Дуже акуратно розділіть яйця на жовток та білок. Слідкуйте, щоб у білки не потрапило жодної краплі жовтка, інакше надалі вони не зб'ються. Білки відставте убік, а до жовтків всипте половину всього цукру (близько 75 г, якщо додайте трохи більше або менше, то нічого страшного) і весь ванільний цукор.
Крок 3
Міксером на максимальній швидкості збийте жовтки до отримання дуже щільної та світлої маси. На цій піде приблизно 5-7 хвилин.
Крок 4
Віночки міксера ретельно помийте, витріть досуха і приступайте до збивання білків. Місткість, в якій ви це робитимете, повинна бути абсолютно сухою, інакше велика ймовірність того, що білки не зб'ються. Почніть збивати білки на мінімальній швидкості міксера і в міру того, як вони почнуть збільшуватися в об'ємі, збільште швидкість. Збийте білки до м'яких піків.
Крок 5
Не припиняючи збивати, всипте до білків невеликими порціями цукровий пісок, що залишився.
Крок 6
Збивайте білки із цукром до твердих піків. Готовність білків перевіряється дуже просто - нахиліть миску з білками убік і, якщо білкова маса не стікає і тримає форму, то все готово.
Крок 7
Додайте до жовтків 1/3 збитих білків і акуратно перемішайте до однорідності за допомогою лопатки або ложки рухами знизу вгору.
Крок 8
Далі додайте половину борошна, що просіює, і знову перемішайте до однорідності. Таким чином, чергуючи білки і борошно, що залишилися, замісіть тісто.
Крок 9
Перемішувати тісто потрібно дуже обережно, щоб воно не втратило свого обсягу. За бажанням, замість того, щоб чергувати білки і борошно, ви можете спочатку ввести всі білки, а потім втрутити все борошно, так теж буде правильно, тому вибирайте той варіант, який вам більше підходить.
Крок 10
Замішане тісто перекладіть у форму для випікання діаметром 20-22 см (у мене форма 21 см). Дно форми потрібно заздалегідь застелити папером для випічки, боки краще нічим не змащувати, тому що під час випікання бісквіт буде рости і "чіплятися" за боки форми.
Крок 11
Випікайте бісквіт у заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 40 хвилин. Під час випікання перші 25 хвилин духовку не відкривайте, оскільки від перепаду температури бісквіт може потрапити. Час випікання може значно відрізнятися, оскільки духовки у всіх різні, тому готовність обов'язково перевіряйте дерев'яною шпажкою. Встромте шпажку в середину бісквіту і відразу вийміть: якщо вона суха, значить бісквіт готовий.
Крок 12
Дістаньте бісквіт із духовки і залишаємо остигати. Для цього його відразу у формі можна переставити на решітку і залишити так до повного остигання, але так як такий бісквіт виходить дуже легким і ніжним, і під час остигання він може трохи просісти під власною вагою, то я його остуджую догори дригом.
Крок 13
Повністю остиглий бісквіт вийміть із форми. Для цього довгим та вузьким ножем проведіть уздовж бортиків.
Крок 14
Висотою бісквіт вийшов рівно 6 см, і його легко можна розрізати на 3 коржі. Але перед тим, як розрізати бісквіт на коржі, краще дати йому вилежати протягом 8-12 годин. За цей час бісквіт трохи ущільниться і під час нарізки менше кришиться. Але за бажанням цей етап можна пропустити, якщо немає часу.
Крок 15
Такий бісквіт ідеально підійде для приготування торта або тістечок, але крім цього він смачний сам по собі.
Крок 16
Смачного!
Автор рецепта:
Бісквіт класичний у духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...