ГоловнаРецептиТорти / Торт мурашник класичний зі згущеним молоком вареним

Найсмачніший, найоригінальніший, зі звичайних продуктів! Класичний торт Мурашник із вареним згущеним молоком - відома страва радянських часів, найчастіше його пекли на дитячі дні народження. Торт виходить дуже красивим, схожим на мурашину гірку, від чого він і отримав свою назву.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
18 годин

Інгредієнти

Порцій:
8
Для крему
Вершкове масло (я замінюю на сметану 20% жирності) 200 г

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити торт Мурашник класичний із вареним згущеним молоком? Підготуйте продукти. Основою торта є пісочне тісто. Тому для його приготування візьміть вершкове масло або маргарин хорошої якості. Сметана краще підійде 20% жирності.
Крок 2
Для приготування крему за класичним рецептом використовується вершкове масло і варене згущене молоко. Щоб знизити калорійність торта, я заміню масло на сметану 20% жирності. Продукти для приготування крему мають бути кімнатної температури, тому вийміть їх із холодильника заздалегідь.
Крок 3
Приготуйте тісто. Як зробити тісто? Масло порубайте ножем на кубики. Якщо воно кімнатної температури, то його можна використовувати так, розминаючи виделкою. Додайте до масла цукровий пісок і добре розітріть суміш.
Крок 4
До цукрово-масляної суміші поступово додайте сметану, продовжуючи ретельно розтирати її до розчинення цукру.
Крок 5
Борошно просійте з розпушувачем і порціями введіть до продуктів, замішуючи тісто. Важливо просіяти борошно, щоб наситити його киснем. Тоді випічка вийде повітряною і добре підніметься під час випікання.
Крок 6
Тісто має стати густим, але при цьому його не треба довго вимішувати - щойно воно збереться в грудку, заміс припиніть.
Крок 7
Тісто розділіть на кілька частин (у мене 3), кожну частину загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник хвилин на 40.
Крок 8
Через зазначений час увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів. Тепер потрібно подрібнити охолоджене тісто, щоб запекти його маленькими шматочками. Я пропускаю тісто через м'ясорубку. Можна також: порізати локшиною, натерти на крупній тертці або порвати на шматочки руками. Викладіть тісто на деко, застелене папером для випічки. Поставте деко в духовку на 20-30 хвилин, до рум'яного кольору виробів, що запікаються.
Крок 9
Готові шматочки тіста охолодіть до кімнатної температури і розімніть руками: структура має бути неоднорідна, нехай у торті будуть і великі шматочки, і зовсім крихта.
Крок 10
Приготуйте крем. Як зробити крем? Інгредієнти для крему (кімнатної температури) змішайте між собою до однорідного стану. Ще раз повторюся, що в класичному рецепті для приготування крему використовується вершкове масло, я замінюю його на сметану, щоб знизити жирність готового виробу.
Крок 11
Змішайте в глибокій мисці готовий крем із пісочною основою.
Крок 12
Далі сформуйте торт потрібної форми (гірки). Для цього викладайте частинами тісто, надаючи йому форму гірки. Або ж застеліть харчовою плівкою ємність (миску), викладіть туди тісто з кремом, утрамбуйте, а потім переверніть його на блюдо для торта. Готовий торт можна прикрасити за своїм бажанням - шоколадом, горіхами, маком, а можна залишити так, як є. Для просочення тіста кремом торту краще постояти в холодильнику не менше 12 годин.
Крок 13
Ось такий розріз у торта виходить наступного дня після випікання. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Торт мурашник класичний зі згущеним молоком вареним
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...