• 145 переглядів
Зебра торт класичний

Дуже смачно, із простих продуктів, свято щодня! Класичний торт Зебра напевно знайомий багатьом з дитинства. Це знаменитий торт-кекс, з шоколадним ароматом, смугастий усередині. Він настільки гарний у розрізі, що не потребує додаткових прикрас. А як легко його готувати!
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
8
Борошно пшеничне 300 г
Цукор 200 г
Яйце куряче 3 шт
Вершкове масло 30 г
Какао 3 ст. л.
Розпушувач тіста 12 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити класичний радянський торт Зебра? Підготуйте продукти. Щоб бісквіт добре піднявся, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Тому вийміть їх заздалегідь із холодильника. Вершкове масло розтопіть будь-яким способом, воно повинно охолонути до моменту збивання яєць. Яйця вимийте та обсушіть серветками.
Крок 2
Візьміть миску, просійте в неї борошно. Просіювання насичує її киснем, завдяки чому випічка буде пишніше і повітряніше. Додайте розпушувач, сіль та ванілін. Перемішайте складові. Зверніть увагу, що борошна у вас може піти трохи менше або більше, ніж у мене, орієнтуйтеся на консистенцію тесту. Докладніше про властивості борошна можна дізнатися із статті на цю тему. Посилання знаходиться наприкінці рецепту під кроками.
Крок 3
В окрему миску розбийте яйця. додайте цукор. Злегка збийте їх віночком без особливого фанатизму. Вони мають стати просто добре розмішаними. Яйця вимийте перед використанням, оскільки на поверхні можуть бути шкідливі бактерії.
Крок 4
Влийте у збиті яйця охолоджене розтоплене масло. Додайте сметану (вона має бути свіжою, натуральною, якісною та досить густою).
Крок 6
Влийте яєчну суміш до борошна. Ложкою обережно перемішайте обидві суміші. Заважайте до повного зникнення грудочок. Тісто має вийти як густа сметана.
Крок 7
Розділіть тісто на дві рівні частини, відливши частину в іншу миску. Додайте в одну з них какао. Перемішайте.
Крок 8
Візьміть форму для випікання. У мене роз'ємна, діаметром 20 см. Вийшов торт ідеальний по висоті. У ширшій формі торт вийде низьким. Змастіть боки форми олією, дно вистеліть пергаментом. Почніть по столовій ложці викладати тісто у центр форми. Ложка світлого тіста, потім коричнева ложка в центр світлого і так далі.
Крок 9
Поступово нижні шари тесту почнуть розтікатися та займати всю форму. Ви побачите, як формуватимуться смуги. Продовжуйте викладати тісто доти, доки воно не закінчиться.
Крок 10
За бажання ви можете зробити візерунок на торті за допомогою зубочистки. Для цього проведіть їй від центру до країв, як би ділячи пиріг на 8 рівних частин, а потім навпаки, від країв до центру, ділячи 8 частин ще навпіл.
Крок 11
Випікайте торт в духовці, режим верх-низ при температурі близько 200°С, приблизно 30-35 хвилин. Час і температура вказані приблизно, орієнтуйтесь на духовку. Докладніше про роботу духовок можна почитати у статті, посилання на неї знаходиться наприкінці цього рецепту. Готовність визначте зубочисткою - вона повинна вийти сухою. Торт сильно піднімається при випічці, мій навіть тріснув посередині, але потім опадає.