ГоловнаРецептиТорти / Простий торт Наполеон у домашніх умовах

Легендарний, всіма улюблений, ніжний, смачний, незрівнянний! Простий торт Наполеон у домашніх умовах зробити не так складно, як здається. Його неповторний смак підкорив серця багатьох, ставши улюбленим десертом до чаю.

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування

Інгредієнти

Порцій:
8

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити простий торт Наполеон у домашніх умовах? Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Вершкове масло покладіть у морозилку хвилин на 30, щоб воно трохи підмерзло. Підморожене масло натріть на крупній тертці в чашу для тіста. Шари тертого масла пересипайте борошном, щоб воно не злиплося.
Крок 2
Швидко перетріть борошно з маслом на крихту.
Крок 3
Потім додайте сметану, яйце і соду, гашену оцтом. Яйце попередньо вимийте, щоб змити всі забруднення.
Крок 4
Замісіть тісто. Довго мішати його не треба, щоб масло не встигло розтанути. Коли тісто збереться в грудку, покладіть його в пакет і приберіть на годину в холодильник. Можливо борошна знадобиться трохи менше або більше, докладніше читайте в статті, в кінці рецепта.
Крок 5
Підготуйте необхідні інгредієнти для крему. З'єднайте в мисці яйця, борошно, ванілін і трохи молока і все добре перемішайте до однорідного стану, щоб не було грудочок. Це можна зробити як простим вінчиком, так і міксером.
Крок 6
Налийте в антипригарну каструлю решту молока і додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб кристали цукру розчинилися.
Крок 7
Введіть при постійному помішуванні гаряче молоко в яєчну суміш. Перемішайте, перелийте все назад у сковорідку і поверніть усю масу на вогонь.
Крок 8
На середньому вогні доведіть крем до загустіння, постійно помішуючи, інакше він підгорить. Готовий крем накрийте харчовою плівкою в контакт і приберіть у прохолодне місце для повного охолодження. Заздалегідь увімкніть духовку на 190 градусів.
Крок 9
Дістаньте тісто і поділіть його на 8 частин. До розкачування всі частини зберігайте в холодильнику і діставайте по одній.
Крок 10
Дуже тонко розкачайте першу частину тіста і виріжте з неї коло в діаметрі 22 см. Після випікання воно стане 20 см. Найкраще розгортати відразу на кондитерському папері, а потім прямо на ньому перенести на деко. Обрізки нехай запікаються разом із коржем. Вони підуть на обсипання. Поставте деко з майбутнім коржем у духовку, розігріту до 190°С і випікайте до золотистого кольору. Час і температура можуть відрізнятися, докладніше в статті в кінці рецепта.
Крок 11
Таким чином спечіть усі коржі.
Крок 12
Промажте коржі остиглим заварним кремом.
Крок 13
Зберіть весь торт. Зверху поставте невеликий вантаж, щоб коржі під час просочування щільніше прилягали один до одного. Поставте в холодильник на 6-8 годин. Трохи крему має залишатися на обмазку останнього коржа і боків.
Крок 14
Усі обрізки подрібніть на крихту.
Крок 15
Змастіть торт зверху та з боків кремом і обсипте крихтою. І знову приберіть для просочування. Найкраще такому торту дати на просочення добу.
Крок 16
Якщо ви любите Наполеон із трохи хрусткими коржами, то можна добу не вистоювати.
Крок 17
Простий домашній Наполеон готовий. Приємного чаювання!
Автор рецепта:
Простий торт Наполеон у домашніх умовах
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...