• 29 переглядів
Простий торт Наполеон у домашніх умовах

Легендарний, всіма улюблений, ніжний, смачний, незрівнянний! Простий торт Наполеон у домашніх умовах зробити не так складно, як здається. Його неповторний смак підкорив серця багатьох, ставши улюбленим десертом до чаю.
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
Інгредієнти
Порцій:
8
Для коржів
Борошно пшеничне 400 г
Вершкове масло 250 г
Яйце куряче 1 шт
Сметана 200 г
Сода харчова 0.3 ч. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити простий торт Наполеон у домашніх умовах? Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Вершкове масло покладіть у морозилку хвилин на 30, щоб воно трохи підмерзло. Підморожене масло натріть на крупній тертці в чашу для тіста. Шари тертого масла пересипайте борошном, щоб воно не злиплося.
Крок 3
Потім додайте сметану, яйце і соду, гашену оцтом. Яйце попередньо вимийте, щоб змити всі забруднення.
Крок 4
Замісіть тісто. Довго мішати його не треба, щоб масло не встигло розтанути. Коли тісто збереться в грудку, покладіть його в пакет і приберіть на годину в холодильник. Можливо борошна знадобиться трохи менше або більше, докладніше читайте в статті, в кінці рецепта.
Крок 5
Підготуйте необхідні інгредієнти для крему. З'єднайте в мисці яйця, борошно, ванілін і трохи молока і все добре перемішайте до однорідного стану, щоб не було грудочок. Це можна зробити як простим вінчиком, так і міксером.
Крок 6
Налийте в антипригарну каструлю решту молока і додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб кристали цукру розчинилися.
Крок 7
Введіть при постійному помішуванні гаряче молоко в яєчну суміш. Перемішайте, перелийте все назад у сковорідку і поверніть усю масу на вогонь.
Крок 8
На середньому вогні доведіть крем до загустіння, постійно помішуючи, інакше він підгорить. Готовий крем накрийте харчовою плівкою в контакт і приберіть у прохолодне місце для повного охолодження. Заздалегідь увімкніть духовку на 190 градусів.
Крок 9
Дістаньте тісто і поділіть його на 8 частин. До розкачування всі частини зберігайте в холодильнику і діставайте по одній.
Крок 10
Дуже тонко розкачайте першу частину тіста і виріжте з неї коло в діаметрі 22 см. Після випікання воно стане 20 см. Найкраще розгортати відразу на кондитерському папері, а потім прямо на ньому перенести на деко. Обрізки нехай запікаються разом із коржем. Вони підуть на обсипання. Поставте деко з майбутнім коржем у духовку, розігріту до 190°С і випікайте до золотистого кольору. Час і температура можуть відрізнятися, докладніше в статті в кінці рецепта.
Крок 13
Зберіть весь торт. Зверху поставте невеликий вантаж, щоб коржі під час просочування щільніше прилягали один до одного. Поставте в холодильник на 6-8 годин. Трохи крему має залишатися на обмазку останнього коржа і боків.
Крок 15
Змастіть торт зверху та з боків кремом і обсипте крихтою. І знову приберіть для просочування. Найкраще такому торту дати на просочення добу.